ЗСУ підняли український прапор на лівобережжі Херсонщини

2 недели назад 0

Збройні сили України підняли український прапор на лівобережжі Херсонської області.

Про це 13 квітня журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у Telegram.

Що відомо? Наразі невідомо, в якому населеному пункті знову замайорів синьо-жовтий стяг. Відео з встановленням державного прапора на електроопорі опублікував мер окупованого міста Олешки  Євген Рищук.

Тим часом у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ повідомляється, що на Херсонському напрямку російські загарбники не відмовляються від наміру витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Упродовж доби ворог здійснив три безуспішні атаки на позиції Сил оборони в районі Кринок. Росіяни з мінометів та артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів.

Що було раніше У Херсонській області за минулу добу внаслідок російських обстрілів 5 осіб дістали поранення, є влучання у припортову інфраструктуру,  голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін станом на 06.00 неділі.

"Минулої доби противник обстрілював Берислав, Понятівку, Дніпровське, Бурштинове, Берегове, Козацьке, Львів, Кізомис, Білозерку, Комишани, Велетенське, Станіслав, Інженерне, Зимівник, Осокорівку, Гаврилівку, Нововоронцовку та місто Херсон",  — написав він у своєму телеграм-каналі.

"Через російську агресію 5 осіб отримали поранення",  — наголосив Прокудін.

Очільник Херсонщини також повідомив, що російські військові влучили в житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено багатоповерхівку та 17 приватних будинків. Було зафіксовано влучання в дошкільний навчальний заклад та припортову інфраструктуру.