ЗСУ вдалося здобути перевагу в радіоелектронній боротьбі на Херсонському напрямку, — Снєгирьов

3 месяца назад 0

Дмитро Снєгирьов. Фото: informator.pressУспіх Збройних сил України (ЗСУ) в радіоелектронній боротьбі (РЕБ) на Херсонському напрямку ускладнює використання дронів російськими окупантами, проте щодо широкого впровадження засобів РЕБ питання залишається відкритим. Для України важливо продовжувати розширювати арсенал цих засобів. Про це сьогодні, 5 лютого, в ефірі телеканалу  заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.
“На певних ділянках фронту нам вдалося створити перевагу в засобах радіоелектронної боротьби. Йдеться про Херсонський напрямок, де окупанти змушені визнати, що успішна робота українських РЕБ фактично заглушила можливість російської сторони масового використання тих же FPV-дронів і проведення відповідної успішної контрбатарейної боротьби”, — сказав він.
При цьому, якщо говорити про широке використання засобів радіоелектронної боротьби на фронтах — у ЗСУ виникають певні труднощі. 

“Це насамперед той сегмент, який українські Збройні сили мають отримувати від західних партнерів і наполягати на розширенні самої лінійки засобів радіоелектронної боротьби”, — каже аналітик.
Снєгирьов наголосив, що зі свого боку ЗС РФ завжди надавали пріоритет цьому напряму й активно його розвивали.

“У них — 16 бригад РЕБ, а останні випробування засобів радіоелектронної боротьби в районі так званого Сувалкського коридору, який, на думку російських окупантів, має з’єднати територію Білорусі з територіями російського анклаву Калінінградської області, — яскраве тому свідчення. І якщо російська сторона надає цьому великого значення, відповідно, має бути адекватна відповідь з боку українських Збройних сил і наших західних союзників”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.