ЗСУ утримують плацдарм на лівобережжі Дніпра в Херсонській області — карта війни за 8 лютого

3 месяца назад 0

Ілюстративний скріншот: uatv.ua
52 бойові зіткнення відбулися на фронті за добу. Про це сьогодні, 8 лютого, повідомляє у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ), інформує .

Армія РФ без успіху намагалася штурмувати на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Російські окупанти обстрілювали з артилерії та мінометів Авдіївку, Ласточкине, Красногорівку Донецької області.

На Авдіївському напрямку бійці Сухопутних військ вразили з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) російський ударний гелікоптер Ка-52 “Алігатор” з екіпажем. Загалом за минулу добу на Таврійському напрямку українські військові знищили 34 одиниці техніки росіян. Також нейтралізували та підбили 178 безпілотних літальних апаратів (БпЛА) різних типів.

Сили оборони України утримують плацдарм на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Російські окупанти намагаються повернути втрачені позиції, але ЗСУ продовжують завдавати їм вогневої поразки. Своєю чергою противник готується до нових спроб захоплення цієї території.

“Бачимо, що ті резерви, які підтягнув противник, готуються до певних дій. Певні дії — це будуть якраз штурмові атаки, щоб виконати головну задачу для росіян — вибити наші підрозділи з лівого берега, примусити їх піти на правий берег, тобто заволодіти повністю тими плацдармами, які вже кілька місяців з осені минулого року перебувають під нашим контролем” , — розповів речник української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.
При цьому росіяни економлять бронетехніку, натомість ідуть на “м’ясні штурми”, повідомляє речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, для російської армії на лівому березі Дніпра в Херсонській області діє “командирське ембарго” на бронетехніку. Крім цього, загарбники натрапляють на логістичні труднощі на цьому напрямку.

“Траса Олешки — Нова Каховка прострілюється нашими підрозділами, знищується ворожа бойова техніка, тому сьогодні ми говоримо про те, що інтенсивність штурмів трішечки знизилася. Ворог зменшив кількість використання бойової техніки, тому що активно працює наша артилерія, активно працюють FPV-дрони” , — додав Братчук.
Тим часом партизани руху “Атеш” зафіксували в Новоросійську кораблі, з яких армія РФ обстрілює Україну. Зокрема, агенти руху зафіксували судна, з яких було запущено ракети “Калібр” під час обстрілу України 7 лютого.

“Кораблі перебувають у складі 41-ї бригади ракетних катерів Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ). Вони були перекинуті з Севастополя до Новоросійська після успішних ударів Сил оборони України. Однак вони продовжують залучатися у злочинних нападах на мирні міста”, — з повідомлення партизанського руху “Атеш”.
Загальні втрати армії РФ з 24 лютого 2022 року склали 392 380 військових. За добу було ліквідовано ще 910 російських окупантів. За минулу добу Сили оборони знищили 11 танків, 20 бойових бронемашин, 24 артилерійські системи та 1 систему протиповітряної оборони (ППО). Також було збито 1 російський вертоліт, 14 безпілотників і 31 крилату ракету. Крім цього, українські військові знищили 35 одиниць автомобільної та спеціальної техніки, а також цистерн із пальним. Ч