ЗСУ «за кілометр» від Херсона. Ізраїльський офіцер пояснив, як правильно розуміти гучний матеріал The Economist

2 года назад 0

Військовий експерт, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін в інтерв'ю пояснив, як потрібно правильно розуміти матеріал The Economist, в якому згадується про українських військовихі «за кілометр» від Херсона.

«The Economist сказали, що якісь передові загони бачать у снайперський приціл передмістя Херсона. Там фронт досить рідкий. ДРГ, розвідники вночі можуть проходити і навіть дійти до Херсона, увійти. Там настільки фронт нещільний, що вночі невелика група людей може справді бути на вулицях Херсона і піти назад», – пояснив Левін.
Він зазначив, що фронт у Херсонській області не схожий на фронт під час Першої світової війни – «суцільна траншея окопів і голку не просунути ніде». Військовий експерт уточнив, що в Херсонській області «суцільні поля та посадки».

«Бої йдуть часто по цих посадках, ніхто на відкрите поле не виходить, бо там знищує одразу артилерія, авіація чи інші системи — зараз Україна HIMARS має. Вночі ви можете цим полем пройти, проповзти і вийти в тил ворога. Про це говорив The Economist. Звісно, багато ЗМІ в Україні це підхопили і розкрутили, що за кілометр [від Херсона знаходяться війська], у першоджерелі це не так », — сказав ізраїльський офіцер.

3 липня видання The Economist із посиланням на офіцера української військової розвідки повідомило, що передові підрозділи ЗСУ знаходяться в межах снайперського пострілу, тобто приблизно за кілометр від перших передмість Херсона.

Наступного дня в Оперативному командуванні Південь повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності та шкодить військовій операції.