ЗСУ знищили понтонні та поромну переправи біля Нової Каховки

2 года назад 0

Російські війська не полишають спроб налагодити логістичне забезпечення через Дніпро та Інгулець. Сили оборони півдня протягом минулої доби завдали ударів по понтонних і поромній переправі у Новій Каховці.

Мости перебувають під щільним вогневим контролем ЗСУ,  речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.
За його словами, обстановка у південній операційній зоні залишається напруженою. Російські війська зосереджені на утриманні позицій, ведуть повітряну розвідку. Два безпілотники не виконали завдання і були збиті підрозділами ЗСУ.

"Протягом бойового дня ворог завдав 30 авіаційних і один ракетний удар по наших позиціях, а також здійснив пуски 4 ракет Р-27 по наших літаках", — повідомив Назаров.

Натомість авіацією ЗСУ завдала шість, а ракетно-артилерійські підрозділи — 265 влучних уражень, зокрема по реактивних системах залпового вогню, районах зосередження озброєння та техніки, понтонних переправах в районі Нової Каховки.

За даними командування, російські війська втратили: 59 військових, три РСЗВ "Град" і транспортно-зарядну машину до них, два "Піони", самохідну гаубицю "Мста-С", три самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72, шість одиниць техніки та два склади з боєприпасами у Бериславському районі.

Що відомо:

  • Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня вночі вдарили по понтонних мостах, споруджених російськими військовими у районі Херсона і Дар’ївки.
  • Щоб запобігти витоку інформації про переміщення військ РФ на залізничній станції селища Сокологірне, росіяни посилили фільтраційні заходи.