«Звільнення і островів, і Кінбурнської коси можливе лише під час загального звільнення наших територій» – Сили оборони Таврійського напрямку

1 год назад 0

Питання контролю над Кінбурнською косою можливо вирішити лише під час повного звільнення Херсонської області, окреме звільнення коси не є доцільним.
Про це сказав керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін в ефірі національного телемарафону,  «Українська правда».
“Кінбурнську косу більше контролює противник. Разом з тим, завдяки нашому вогневому контролю, противник не може там зосереджувати великих груп своїх військ… Хочу пояснити всім: і острови, і Кінбурнська коса, їх звільнення можливе лише під час загального звільнення наших територій. Окреме звільнення Кінбурнської коси не є зовсім доцільним. Чому? Тому що там відкрита місцевість і вогневі ураження збоку противника можуть завдати більше шкоди, ніж ми отримаємо переваги під час звільнення цієї території”, – сказав Єрін.
Як пояснив Єрін, кидати на звільнення цих окремих територій Херсонщини великі сили та засоби наразі неспівставно з метою: це питання довгострокової перспективи.
За словами полковника, Кінбурнська коса більше перебуває під контролем росіян. Натомість постійного контролю над островами на Дніпрі в Херсонській області не має жодна сторона.