Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (трейл) серед вихованців закладів позашкільної освіти

2 года назад 0

В м. Києві 14-15 жовтня 2021 року відбувся  І Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (трейл) серед вихованців закладів позашкільної освіти.В них взяли участь  112 вихованців (спортсменів) віком від 10 до 20 років, які представляли 14 команд з різних областей України

Змагання проводилися під егідою Міністерства освіти і науки України, Федерації спортивного орієнтування України та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді.

Трейл-орієнтування є одним із видів спортивного орієнтування, що акцентує увагу на читанні карти на природній місцевості. В трейл-орієнтуванні важлива точність: на відстані, з пункту спостереження КП треба визначити правильне, згідно карти та легенди, положення знаку КП. Час проходження дистанції не має значення. Перемагає учасник, який дав більше правильних відповідей. Так як пункт спостереження розташований на невеликій відстані від знаків КП, а пересуватися між пунктами спостереження дозволяється тільки по стежках та дорогах, всі учасники, особи з вадами руху включно, мають рівні умови.

У підсумку вихованці КЗ «Олешківський Центр дитячої та юнацької творчості» Олешківської міської ради показали  гарні результати в перший день змагань на дистанції  з двоетапних естафет:

Мосійчук Карина разом зі своєю сестрою Мосійчук Іриною зайняли ІІ місце. В другий день змагань на  середніх дистанціях дівчата зайняли Мосійчук Карина ІІІ місце а Мосійчук Ірина ІV місце.