«Діамантова» перемога херсонця Андрія Проценка у Римі

4 года назад 0

17 вересня 2020 року  у Римі (Італія)  пройшли змагання чергового етапу «Діамантової ліги», в якому взяли участь українські  легкоатлети.

Дві перемоги, два других місця і третє – такий результат українців на етапі «Діамантової ліги» у Римі.

Представник Херсонської області  Андрій Проценко змаганнями в Італії  розпочав міжнародний сезон-2020. Сюрпризів не сталося, і за перемогу українець боровся з господарем змагань Джанмарко Тамбері. Коли суперники зупинилися вже після позначки 2,18, Тамбері і Проценко продовжували підкорювати висоти. 2,27 подолали обидва, а на 2,30 злетів уже лише Андрій і переміг, повторивши свій найкращий результат сезону. 

Слід також додати, що вперше на «Діамантовій лізі» відбувся дебют   Олегп Дорощукп, я кий ще виступає у юніорській категорії. З результатом 2,18 він п’ятий. Італійцю Стефано Сотілле, який посів третє місце, Дорощук поступився лише за спробами.

У змаганнях зі стрибків у висоту серед жінок найкращими знову були українки  Юлія Левченко і Ярослава Магучіх . Левченко перемогла (1,98 м), Магучіх з результатом 1,95 друга.

Анна Рижикова  змаганнями у Римі завершила сезон-2020, і зробила це на мажорній ноті. І хоч обігнати голландку Фемке Боль (53,90 с) не вдалося, Анна фінішувала другою з найкращим результатом нинішнього сезону – 54,54 с.  Вікторія Ткачук  після третього місця на турнірі у Беллінцоні стала третьою і в Римі. Як і Рижикова, Ткачук зуміла вибігти з 55 секунд – 54,93 с. Швидше Вікторія бігла лише на змаганнях серії UkrainianAthleticsCombats у Києві.