«Дніпро» – «Краматорськ» 1:2

2 года назад 0

6.11.21. Тур 16.  «Дніпро» – «Краматорськ» 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Шайби: 0:1  Жвачкін (Афанасьєв, Сирченко), 04:01;  0:2  Каліничев (Таран, Середницький), 25:35;  1:2  Хамматов (Целогородцев, Алдамжаров), 35:59.

Дніпро:  Писаренко (до 57:10) (Захарченко); Ратушний (К) – Кардашов, Голубич – Савріцький (А), Панков – Будько, Філімонов – Кругляков; Алдамжаров – Хамматов (А) – Целогородцев, Тищенко – Сьомочкін – Кирющенков, Дворнік – Булах – Русаков, Дуюн.

Краматорськ:  Кучер (Макаренко); Бабрусєв – Таран, Мальцев – Ваулін, Афанасьєв – Сирченко, – ; Столяренко – Сергієвський – Градович, Жвачкін – Афанасьєв – Гриценко, Геворкян – Каліничев – Середницький, Говорушко – Семенов – Кобильнік.

З перших хвилин команди по черзі атакували ворота одна одної. Те, що не вдавалося під час гри в пас, вийшло у краматорців завдяки індивідуальній майстерності. Рахунок відкрив  Андрій Жвачкін , продавивши  Дмитра Савріцького  на віражі перед воротами.

Господарі не поспішали в атаку, очікували свого шансу. І на 6-й хвилині  Микола Дворнік  ледь не переграв  Кирила Кучера  під час виходу один на один.

Гості к середині стартового періоду щільно влаштувалися в зоні херсонців, але  Сергій Писаренко  надійно зберігав свої рубежі. Ні кидки  Миколи Столяренка , ні постріл в упор  Ярослава Сергієвського  цифри на табло не змінили.

Початок другої третини – за гостями, багато кидків, але без реальної загрози для воротаря. І все ж таки кількість перейшла в якість. 2-а шайба – результат підправлення  Єгором Каліничевим  потужного кидка  Павла Тарана .
Не можна сказати, що у “щук” не було моментів розмочити рахунок.  Олександр Сьомочкін  втягнув шайбу в зону, зібрав на себе захисників, залишив снаряд під кидок  Микиті Круглякову  – вище воріт.

На 33-й хвилині херсонці обороняються утрьох. З півметра розстрілює ворота Сергій Гриценко  – голкіпер закриває кут. У товкотнечі в руках у Писаренка виявляється ключка свого гравця, але шайба – у пастці. Вистояли та створили маленьке спортивне диво. На 36-й хвилині кидок  Артема Целогородцева  відбиває стійка, але  Булат Хамматов  першим на підборі – 1:2.

“Краматорськ” кидається в атаку, у воріт “Дніпра” раз за разом з’являються сутички, але до перерви цифри на табло не змінилися.

У 3-му періоді ніхто не хотів ризикувати. Гості пам’ятали, чим для них закінчився овертайм у їхній перший приїзд, і намагалися надійно контролювати шайбу. Час минав, треба було переходити до активних дій. За 4 хвилини до сирени “Дніпро” влаштував круговерть біля воріт суперника, але шайба ніяк не йшла у сітку. Нарешті на 57:50 хвилині було взято тайм-аут, і на лід вийшов 6-й польовий гравець. Але ж перша втрата шайби, і Савріцький був змушений з порушенням правил зупиняти втечу форварда краматорців. Знову у ворота повертається Писаренко, щоб уже за десяток секунд бігти на зміну з гравцем атаки. Незважаючи на відчайдушні спроби херсонців, матч урятувати не вдалося.

Тепер на український хокей чекає міжнародна пауза. Відновиться чемпіонат у Херсоні 17 листопада зустріччю “Дніпра” і “Донбасу” о 19:00.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»