Два рекорди у категорії “Мастерс”. Херсонський лікар став чемпіоном України з плавання

3 года назад 0

Лікар-онколог з Херсона Сергій Межерицький встановив два рекорди на чемпіонаті України з плавання у категорії “Мастерс”. Змагання відбувались у місті Кам’янське на Дніпропетровщині.

Сергій Межерицький працює лікарем-урологом, після 18:00 – він плавець. Саме плавання, розказує чоловік, захопило його ще у підлітковому віці. Займався спортом, коли був студентом. Після закінчення інституту через відсутність басейну припинив займатися плаванням. Поновив свої заняття, розказує Сергій Межерицький, через 20 років.

“2012 року на ТРЦ “Фабрика” відкрили басейн. Я одразу купив абонемент і пішов плавати. Десь через пів року дізнався про спортивний ветеранський рух, зокрема і у плаванні. Спробував позмагатися і переміг. З тих пір щороку на 4-5 змагань їзджу. Все залежить від моєї зайнятості і фінансів”, – каже Сергій Межерицький.

50-метрову дистанцію вільним стилем Сергій Межерицький проплив за 27 і 92 сотих секунд, покращив попередній рекорд на п’ять десятих, на стометрівці покращив рекорд майже на 2 секунди.

“Я побив рекорд фіналіста московської олімпіади Едуарда Петрова. Він продовжує змагатися. Він у моїй категорії 55-59 років, а на 50 метрів я побив рекорд члена збірної команди ще радянських часів Хлопцова. Він теж ще займається плаванням. Всі сильні суперники були у мене. Мій основний суперник був з Кривого Рога, він мого віку. Він мені всі вісім років програвав на чотири десятих. І цьогоріч знову він програв мені на такі цифри”, – каже Сергій Межерицький.

Тренування у басейні тривають по півтори години, 5-6 разів на тиждень Якщо потрібно Сергій Межерицький підключає і заняття у тренажерному залі. За головного консультанта, розказує лікар, у нього Стелла Бенедик, заслужена тренерка України, наставниця паралімпійки Єлизавети Мерешко. До рекорду, говорить Сергій, готувався цілеспрямовано з березня. Навантаження були не такі, як завжди. Влітку була сильна загально фізична підготовка. Чоловік каже, для нього змагання – це не просто участь, важлива й перемога, і так кожне змагання.

Нині Сергій Межерицький готується до наступних змагань, які будуть проходити у Харкові з 5 по 7 листопада. Він каже, там 50-тиметровий басейн і хотілося б теж встановити рекорд, є хороші шанси.

Джерело: Суспільне Херсон