Херсонські веслувальниці здобули олімпійську ліцензію

2 месяца назад 0

Екіпаж четвірки парної W4x на у фіналі Олімпійської та Паралімпійської кваліфікаційної регати з веслування отримав олімпійську ліцензію. Про це повідомляє Херсонська федерація академічного веслування.

У складі української четвірки були дві спортсменки з Херсонщини — Катерина Дудченко та Дарина Верхогляд. Також олімпійську ліцензію допомогли вибороти Наталя Довгодько та Анастасія Кожевникова.

Фінал олімпійської та паралімпійської кваліфікаційної регати з веслування 2024 року відбувся в Люцерні (Швейцарія) з 19 по 21 травня 2024 року.

Це одна з найкращих спортивних новин останнього часу, з урахувань втрат спортивної інфраструктури і руйнування в Херсонщині і в нашій країні, — коментують у херсонській федерації і додають: «Дякуємо нашим захисникам за надані можливості реалізації спортивних талантів і потенціалу українського спорту!»
Нагадаємо, за результатами чемпіонату Європи з академічного веслування, що відбувся у місті Сегеді (Угорщина), Україна здобула срібну медаль в олімпійському виді академічного веслування у жіночій парній четвірці, поступившись лише Великій Британії. У складі переможної четвірки також були херсонки, вихованиці херсонської школи веслування: Катерина Дудченко та Дарина Верхогляд.

Катерина Дудченко у складі збірного екіпажу четвірки парної здобула срібну нагороду чемпіонату Європи. Таким чином, вона тричі піднімалася на п'єдестал чемпіонатів Європи (2022 рік — 3 місце, 2023 рік – 1 місце, 2024 рік – 2 місце) і цим самим виконала всі умови для присвоєння спортивного звання «Заслужений майстер спорту України».