Херсонському тренеру-викладачу з тенісу настільного вручено орден «За заслуги» ІІІ ступеня

4 года назад 0

29 липня 2020 року під час засідання колегії Херсонської  облдержадміністрації очільник області Юрій Гусєв вручив державні відзнаки жителям Херсонщини.

Так, за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено  Вечерка Євгенія Матвійовича – тренера-викладача Херсонської міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Херсонської міської ради. 

Спортивна громада Херсонщини вітає Євгенія Матвійовича з високою  державною нагородою та бажає вірних друзів поряд, міцного здоров’я, гарного настрою, щастя та добробуту!!!

Довідка: Вечерок Євгеній Матвійович –  Майстер спорту СРСР з настільного тенісу (1967), заслужений тренер України (1986), суддя міжнародної категорії з настільного тенісу (1990), заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2002).

У 1970-1981 роках – старший тренер учбово-спортивного відділу комітету з фізичної культури та спорту Херсонського облвиконкому.

Працює тренером-викладачем з настільного тенісу понад 50 років. За час тренерської роботи підготував 2 майстрів спорту СРСР міжнародного класу, 50 майстрів спорту, 5 чемпіонів СРСР, 7 переможців першостей Європи. Його вихованці понад 300 разів ставали переможцями і призерами всеукраїнських, всесоюзних і міжнародних змагань з настільного тенісу.

У 1981, 1986, 1999 роках був найкращим тренером Херсонщини за підсумками роботи за рік в комплексних змаганнях (молодіжні ігри, Спартакіади).

Створена ним спеціалізована спортивна база була однією з кращих в СРСР і Україні, на якій збірні команди СРСР і України готувалися до чемпіонатів світу і Європи з настільного тенісу.

У 1986 році був кращим тренером України.

З 1971 року у м. Херсоні проводилися всесоюзні і міжнародні змагання з настільного тенісу. Так, в 1978-1979 роках відбулися матчі Європейської ліги СРСР – Франція, СРСР – Угорщина, СРСР – Швеція, СРСР – Греція, де Євген Вечерок виступав в якості головного судді.

В даний час Вечорок Євген Матвійович продовжує активно працювати (комунальний заклад “Херсонський фаховий спортивний коледж” Херсонської оюласної ради та Херсонська міська дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Херсонської міської ради), готує спортсменів до збірних команд України для участі в міжнародних змаганнях з настільного тенісу.