Херсону – 243: Олександр Самойленко нагородив олімпійців «Почесними відзнаками»

3 года назад 0

З нагоди Дня міста на набережній О.Федорова проходив святковий концерт за участі відомих зірок українського шоу-бізнесу – Тарабарової, Гайтани, Артема Пивоварова, ЛЯПІСА-98.

Та перш за все, жителі та гості міста отримали привітання від міського голови Ігоря Колихаєва, голови обласної ради Олександра Самойленка та голови обласної державної адміністрації Сергія Козиря.

«Я народився в Херсоні й живу тут все життя! Це місто назавжди в моєму серці. І мені дуже приємно, що зараз Херсон проходить новий етап свого розвитку і становлення. Енергія змін вже вирує, модернізуючи та  реорганізовуючи його задля комфорту містян. Тож, нехай у місті панує взаємна повага, злагода та довіра, а в кожному домі – мир, любов та достаток», – побажав голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Олександр Самойленко презентував нову особливу нагороду – нагрудний знак «Почесна відзнака Херсонської обласної ради».

Першоотримувачами стали наші спортсмени за досягнення високих спортивних результатів, популяризацію спорту, вагомий внесок у розвиток олімпійського та паралімпійського руху, за підвищення авторитету Херсонщини та України серед спортивної спільноти світу.

Володаркою першого нагрудного знака стала чемпіонка та призерка Літніх Паралімпійських ігор – 2020 з плавання, майстер спорту України міжнародного класу Єлизавета Мерешко.

Також «Почесну відзнаку» отримали:

Лебєдєва Яна – срібна призерка Паралімпійських ігор-2020 з метання диску, майстер спорту України міжнародного класу;

Просторов Микола –заслужений майстер спорту України зі стрибків на батуті;

Проценко Андрій – заслужений майстер спорту України зі стрибків у висоту.

Окрім цього, «Почесною відзнакою» нагороджено наставників наших спортсменів – людей, завдяки яким стали можливі такі високі спортивні результати і які протягом усього часу не тільки професійно виховують спортсменів, а й мотивують їх на перемоги:

Андрющенка Сергія – заслуженого тренера України;

Бенедик Еллу – заслужену тренерку України, заслужену працівницю фізичної культури та спорту України;

Зуєва Геннадія – заслуженого тренера України;

Молчанова Ігоря – заслуженого тренера України.

Відзначимо, іншим олімпійцям «Почесні відзнаки» будуть вручені згодом. Ірина Новожилова, Анастасія Павлова, Гліб Піскунов та їх тренери Владислав Павлов та Владислав Піскунов будуть нагородженні 25 вересня у рамках святкування Дня міста Нова Каховка. Борчиня Алла Белінська та її тренери Роман Павлов і Віктор Лушніков (тренер-легенда, батько вільної боротьби, вихователь не одного покоління чемпіонів, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України, почесний громадянин Херсонщини) наразі на зборах і свої медалі отримають по завершенні змагань.

Джерело: Херсонська обласна рада – офіційний веб-сайт