Історичне повернення: експерша ракетка України з Херсонщини вперше за 14 років зіграє за збірну

6 месяцев назад 0

Збірна України із жіночого тенісу оголосила заявку на найближчі матчі Кубка Біллі Джин Кінг. Вже у листопаді українські тенісистки проведуть свої ігри проти суперниць із Нідерландів.

У заявку української жіночої збірної увійшло 5 тенісисток. Серед них є одна історична несподіванка. Колишня перша ракетка України херсонка Ангеліна Калініна викликана на матчі Кубка Біллі Джин Кінг.

Дебют за дорослу збірну Це буде дебют для уродженки Нової Каховки з дорослу збірну. До цього Ангеліна виступала за національну команду ще у віці 12 років, а 7 лютого 2023-го року Калініній виповнилось вже 26 років.

Окрім Калініної, яка з відсутності Еліни Світоліної була першою ракеткою країни, у список збірної потрапили сестри Кіченок, Даяна Ястремська та Катаріна Завацька.

Слід відзначити, що у заявці немає найтитулованішої української тенісистки Еліни Світоліної, Лесі Цуренко та Марти Костюк, яка ще раніше повідомила причину через яку  за національну команду.

Також відомий склад нідерландської збірної, за яку проти України виступатимуть Аранча Рус, Аріанне Гартоно, Сюзан Ламенс, Демі Схюрс.

Зверніть увагу!  Матч Кубка Біллі Джин Кінг між Україною та Нідерландами відбудуться 11-го та 12-го листопада у столиці Литви Вільнюсі.
Пригадаймо, що наприкінці травня  протягом цих усіх років. Ангеліна запевнила, що це питання не закрите, що стало підтвердженням зараз, а не грала вона за національну команду лише через проблеми зі здоров'ям.

Відзначимо, що 13 жовтня Калініна поступилась Чжен Ціньвень у чвертьфіналі турніру Чженчжоу – 3:6, 2:6. Станом на 13 жовтня Ангеліна є 28-ю ракеткою світу, яка у поточному сезоні заробила вже понад 1,1 мільйона доларів, але не здобула жодного трофея.