Калініна та Ястремська вийшли до чвертьфіналу парного турніру WTA 1000 в Маямі

1 месяц назад 0

Українки вперше разом виступають в парному розряді.
Українські тенісистки Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська вперше в кар’єрі зіграють разом у чвертьфіналі парних змагань на турнірі WTA 1000 в Маямі. Сталося це після перемоги над четвертою сіяною парою — Ніколь Мелікар-Мартінес та Еллен Перес.
Калініна та Ястремська до Miami Open ніколи не грали разом у парному розряді. Але вже здобули другу перемогу поспіль: на старті турніру здолали американський дует Керолайн Доулхайд/Дезіре Кравчик (6:2, 7:6).
Матч другого кола українки грали через кілька годин після вильоту Калініної з одиночного турніру: програла представниці Казахстану Юлії Путінцевій у двох сетах.
Як пройшов матч Калініної та Ястремської? У першому сеті Ангеліна Калініна та Даяна Ястремська лише один раз подали навиліт, допустили дві подвійні помилки та реалізували два брейкпойнти. За рахунку 4:1 на користь американсько-австралійського тандему українкам вдалось відігратись та, зрештою, завершити сет на свою користь на тай-брейку.
На старті другої партії зберігався рівний рахунок, але після третього гейму Калініна та Ястремська вирвалась вперед. Сет завершився перемогою українок 6:4.
За другий сет українки подали дві подачі навиліт, допустили дві подвійні помилки та відіграли один брейкпойнт.
За 1:31 години на корті українки перевершили суперниць за кількістю очок та геймів виграних поспіль: сім та чотири відповідно.
WTA 1000. Маямі, друге коло. Ангеліна Калініна/Даяна Ястремська (Україна) — Ніколь Меліхар/Еллен Перес (Австралія/США, 4) 2:0 (7:6(6), 6:4)
В 1/4 фіналу український дует зустрінеться з американками Ейжою Мухаммад і Алісією Паркс. Гра відбудеться у вівторок, 26 березня.