Кращі спортсмени Херсонщини отримають обласні стипендії

6 лет назад 0

Нагадаємо, що кращі спортсмен, спортсменка і тренер визначаються координаційною радою з питань розвитку фізичної культури і спорту в області.

Сьогодні, 08 червня, під керівництвом голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку фізичної культури і спорту в області, передає Управління інформаційної політики ХОДА.

Основним питанням на засіданні було затвердження кандидатів на призначення щомісячних обласних стипендій у 2018 році відповідно до Програми щодо запровадження обласних стипендій, затвердженої рішенням обласної ради від 14 травня 2010 року № 1302.

Так, представники управління молоді та спорту ОДА, спортивних федерацій, шкіл та товариств, на чолі з головуючим колективно намагалися визначити, хто увійде до цього списку.

Рішення координаційної ради оформлюється протоколом, який надається структурному підрозділу з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації для підготовки відповідного клопотання голові обласної державної адміністрації.

Стипендії виплачуються:

— спортсмену та спортсменці:

          у 2018 році – по 15,0 тис. грн. кожна;            у 2019 році – по 20,0 тис. грн. кожна;

— тренеру:

          у 2018 році – 7,5 тис. грн;           у 2019 році – 10,0 тис. грн. 

Одноразові стипендії виплачуються спортсменам, які брали участь у ХХІІІ Дефлімпійських іграх 2017 року. Ці стипендії виплачуються у 2018 році 6 спортсменам по 33,33 тис. грн  кожному.

Після детального обговорення та голосування було затверджено список кандидатів на призначення щомісячних обласних стипендій у 2018 році.