Особистий рекорд Марти Костюк, п’ять українок у топ-40. Оновлені тенісні рейтинги WTA та ATP

1 месяц назад 0

Які зміни відбулись у рейтингах. Жіноча та чоловіча тенісні асоціації (WTA та ATP) оприлюднили оновлені рейтинги за підсумками турнірів, що пройшли з 4 до 17 березня.
Головним турніром першої половини березня став Мастерс в Індіан-Веллсі. Найкращим результатом серед українців став виступ Марти Костюк, яка вперше в кар'єрі дійшла до півфіналу на рівні турнірів WTA 1000.

Українки у рейтингу WTA

  • Завдяки виходу у півфінал турніру WTA 1000 в Індіан-Веллсі  Марта Костюк оновила особистий рекорд у рейтингу — піднялася на 26-те місце. У порівнянні з попереднім рейтингом українська тенісистка покращила свої позиції на шість сходинок.
  • Лідеркою українського тенісу продовжує залишатися  Еліна Світоліна . На турнірі в Індіан-Веллсі українка дійшла до третього кола, в оновленому рейтингу залишилася на 17-й позиції.
  • Ще три українські тенісистки з топ-40 позиції в оновленому рейтингу втратили:  Даяна Ястремська  опустилася з 31-ї на 33-тю,  Ангеліна Калініна  — з 35-ї на 36-ту, а  Леся Цуренко — з 37-ї на 40-ву.
  • Три з чотирьох українок, що перебувають у топ-200 світового рейтингу, позиції покращили. Найбільший прогрес продемонструвала  Катерина Байндль , яка піднялася на шість місць. Натомість  Юлія Стародубцева , яка отримала дебютний виклик у збірну України на матч Кубка Біллі Джин Кінг проти Румунії, втратила сім позицій.
  • У топ-10 світового жіночого рейтингу відбувся обмін позицій між китаянкою Цінь Вень Чжен (піднялася на сьоме місце) та чешкою Маркетою Вондроушовою. Лідеркою залишається полька Іга Швьонтек, переможниця турніру в Індіан-Веллсі.

Українці у рейтингу ATP

  • Статус першої ракетки України у чоловічому тенісі зберігає  Віталій Сачко,  який востаннє грав ще у середині січня. В оновленому рейтингу ATP український тенісист втратив чотири позиції — йде 175-м.
  • Усі чотири найрейтинговіші тенісисти втратили позиції за підсумками останніх двох тижнів. Причому  Олексій Крутих через це вибув за межі топ-400 світового рейтингу.
  • У топ-10 світового рейтингу відбулося одразу кілька змін: Алєксандер Звєрєв піднявся у топ-5, витіснивши звідти "нейтрального" Андрєя Рубльова. Покращив позицію й Каспер Рууд, тоді як Губерт Гуркач перемістився на дев'яте місце.
  • Лідером світового рейтингу чоловіків залишається Новак Джокович. Чемпіон турніру в Індіан-Веллсі, іспанець Карлос Алькарас, займає другу позицію.