Тенісистка з Нової Каховки зробила вирішальний внесок у перемогу України над Нідерландами

6 месяцев назад 0

У суботу, 12 листопада, у матчі плей-офф тенісного Кубка Біллі Джин Кінг Україна перемогла Нідерланди з рахунком 3:1.

Хто повідомляє: .

Що відомо? Матчеве протистояння проходило два дні у Вільнюсі на закритих хардових кортах SEB Arena. Вирішальний внесок у перемогу збірної України зробила уродженка Нової Каховки  Ангеліна Калініна.

У перший день Ангеліна Калініна (WTA №27) у своєму дебютному матчі за збірну обіграла  Сюзан Ламенс (WTA №218) з рахунком 6:2, 6:3, а  Даяна Ястремська  (WTA №106) програла  Аранті Рус (№51 WTA) – 3:6, 2:6.

У другий день Ангеліна Калініна обіграла Аранту Рус – 6:4, 6:4, а Даяна Ястремська перемогла Сюзан Ламенс – 4:6, 6: 1, 7:5. Цей матч тривав 2,5 години.

Таким чином Україна достроково перемогла Нідерланди із рахунком 3:1. Парний матч за участю Людмили та Надії Кіченок не проводився. 26-річна Ангеліна Калініна вперше виступила за Україну в дорослому віці.

Наступного року українки зіграють у раунді Qualifiers за право виступити у фінальному турнірі Кубка Біллі Джин Кінг.

Що було раніше? Цьогоріч у квітні Україна поступилася Чехії (1:3) і вдруге поспіль не зуміла пробитися до фінальної частини Кубка Біллі Джин Кінг. Відтак наша жіноча збірна отримала можливість виступити у кваліфікації турніру-2024.

У 1963-2020 роках турнір називався Кубок Федерації, а у вересні 2020 був перейменований на честь американської тенісистки Біллі Джин Кінг. Це головний трофей для збірних у жіночому тенісі. Кінг — 39-разова чемпіонка турнірів Великого шолома в одиночному, парному й змішаному розрядах, володарка кар'єрного Великого шолома в одиночній грі та в міксті, Найтитулованіша неофіційна перша ракетка світу. Тенісну кар'єру завершила у 1988 році. Нині їй 79 років.