Всеукраїнські змагання з кросфіту на Арабатці

3 года назад 0

 Пам’ятаєте, як ми писали про те, що цього літа на Арабатській Стрілці буде дуже цікаво? Так от літо ще не почалось, а цікаві події не змушують чекати на себе. Окрім турнірів з силового багатоборства, які також проводились в цьому місяці, 29 травня в селі Щасливцеве успішно пройшли змагання на всеукраїнський кубок з кросфіту «CrossFit Cup 2021» в категорії «Ще не профі, але вже і не аматор». Участь в змаганнях прийняли майже 50 спортсменів з різних міст України: Київ, Кривий Ріг, Дніпро, Херсон, Запоріжжя, Миколаїв, Луганськ и Харків.

 Окрім видовищності подібні змагання мають за мету популяризацію спорту взагалі і зокрема саме кросфіту. Адже ця система, яку створив Грег Глассман, за рахунок різноманітних вправ, які запозичені в різних видах спорту, має дуже велику користь для спортсменів. Заняття кросфітом передбачають великий спектр навантажень для організму спортсмена, які ви не зустрінете в окремих видах спорту. Це силове навантаження, кардіо, змішане і інтервальне, розвивається і силова витривалість, координація тощо. Саме завдяки таким особливостям кросфіт вже давно завоював велику кількість шанувальників на всій планеті.

 Змагання проводились в веселій атмосфері, і детально розписувати їх немає сенсу – адже це треба бачити на власні очі. Зауважимо, що однією з дисциплін було плавання на каяках. І звичайно для цього використовувались плавзасоби з Утлюцько-Сиваського флоту каяк-клубу «НА МОРІ». І цей заплив, без перебільшення, можна назвати одним із самих яскравих етапів змагань.   

Якщо змагання, то обов’язково повинні бути й переможці, і цього разу не було ніяких виключень в цьому плані.

Чоловіки:

1.     Фокін Павло Сергійович, клуб Zaruba, Херсон

2.     Нежид Олександр, Харків, клуб Металіст

3.     Сокольський Сергій, Дніпро, клуб Blas

 

Жінки:

1.     Полякова Євгенія, клуб YET, Дніпро

2.     Савранська Софія, Ragnarok, Київ

3.     Кучкова Ірина, клуб Happy, Запорожжя

 Це добре, що з кожним роком наша місцевість приваблює все більше цікавих змагань, фестивалів і конкурсів, які можна проводити на її території. Ми вже писали, що Арабатська Стрілка є ідеальною локацією для літніх подій, і не тільки спортивних. В даний момент зовсім неважливо, чи це змагання з якогось виду спорту, чи всесвітній конкурс з вишивання хрестиком з зав’язаними очима. Головне: видовищність, популяризація, позитивний резонанс і особлива атмосфера.  

 Джерело: https://namori.com.ua“