У Херсоні відбувся забіг пам’яті “Шаную воїнів, біжу за героїв України”

3 года назад 0

 

28 серпня 2021 року у Херсоні провели забіг пам’яті “Шаную воїнів, біжу за героїв України”, присвячений загиблим у війні на Сході військовим.

Реєструватися учасники забігу почали о 9 годині на Алеї Героїв. Минулого разу бігли 90 учасників, говорить Дар’я Мазур – співорганізаторка забігу та дружина загиблого на Сході Павла Мазура з батальону “Херсон”. Це Всеукраїнська акція, -продовжує Дар’я.

Суспільне. Херсон

“В 2018 році започаткував батько загиблого. І вже ось третій рік проходить по всій Україні. У нас в місті такий забіг буде вже другий рік. В минулому році проводило управління у справах ветеранів. В цьому році ми ініціювали проведення цієї акції у нас в області. Тут присутні патрульна і нацполіція, учасники бойових дій, волонтери”, – говорить організаторка забігу Дар’я Мазур.

Сергій Одинець прийшов разом з колегами, представляє у забігу патрульну поліцію.

“Біжимо в пам’ять загиблих воїнів, які загинули. Вони вже не можуть пробігти, тому замість них біжимо ми. Гарно, здоров’я, свіже повітря, добрий настрій”, – говорить чоловік.

Суспільне. Херсон

Ірина Ліфінцева прийшла разом з донькою Веронікою, бігтимуть за чоловіка і батька, який загинув 2014-го року, – говорить жінка.

“Я сьогодні буду бігти за свого чоловіка за Ліфінцева Олега, який загинув у 2014 році в літаку Іл-76. Прийшла разом з донькою, якій на той момент було 2 рочки. Місто Луганськ, у літаку їх летіло 49 десантників, тобто я буду бігти не тільки за свого чоловіка, а за всіх тих хлопців, які були разом із ним”, – говорить Ірина.

Світлана Волкова збирається бігти разом з родиною:

“Ми займаємося спортом. У нас троє дітей. Старший син служить у поліції, і у нього сьогодні такий захід. Ми з родиною вирішили підтримати. Молодший займається карате, я – спортивним орієнтуванням, а Оленка – танцями, ми група підтримки”.

В кожного учасника є табличка з іменем загиблого. Олександр Мельничук говорить, що знав людину, за яку сьогодні біжить.

“Будемо приймати участь, щоб подвиг, який вони здійснили ніколи не забувався. І наші громадяни розуміли ціну тієї незалежності, яка зараз існує”, – каже Олександр.

Стартували учасники забігу з парку Херсонська фортеця. Бігли на дистанції 2 і 5 кілометрів. Всього у забігу пам’яті, за словами організаторів, взяли участь близько 100 людей, в російсько-українській війні загинули 152 жителі Херсонської області.

Джерело: У Херсоні відбувся забіг пам’яті “Шаную воїнів, біжу за героїв України”