У Каховці завершився головний шаховий турнір 2021 року

3 года назад 0

У неділю 4 квітня 2021 року в шаховому клубі МПК «Меліоратор» фінішував 60-й ювілейний Чемпіонат Каховської ТГ (м. Каховки) з шахів (класична гра) 2021 року. Організатори турніру – Федерація шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради, та при організаційній підтримці управління культури і туризму та адміністрації МПК «Меліоратор».

Турнір, який розпочався 27 лютого, проходив за коловою системою. В змаганнях взяли участь 12 шахістів: один міжнародний майстер, один майстер спорту, три кандидати у майстри спорту та 7 шахістів-розрядників. Боротьба між учасниками протягом усього турніру точилася напружена. Інтрига зберігалася до останнього туру, жодному з учасників, навіть найдосвідченішим з них, не вдалося уникнути поразок.

У підсумку чемпіоном 2021 року став кандидат у майстри спорту Олексій Ктітор (до речі втретє  у своїй шаховій кар’єрі), який набрав 8,5 очок. Двоє учасників набрали однакову кількість очок – по 8, але за додатковими показниками «срібло» чемпіонату – у чотириразового чемпіона Каховки, кандидата у майстри спорту Дмитра Кузьоминського, «бронза» – у екс-чемпіонки Каховки, міжнародного майстра Юлії Зінкевич (Майко).

У заліку серед ветеранів призові місця розподілились наступним чином: І – Олег Пільщіков, ІІ – Валентин Підорич, ІІІ – Всеволод Рябошапка.

Серед жінок кращий результат показала майстер спорту Аліна Григорчук (Майко).

Треба відзначити добру гру в чемпіонаті юного вихованця відділення шахів ДЮСШ Каховської міської ради Ростислава Надєєва – він значно покращив якість своєї гри порівняно з минулим роком та здобу загальне сьоме місце.

На урочистій церемонії нагородження переможців та призерів привітали начальник відділу у справах молоді та спорту Лідія Левчик та голова ФШМК Олексій Ктітор, які вручили спортсменам грамоти та медалі від організаторів змагань.