У прифронтовому Херсоні працює секція з рукопашного бою

2 недели назад 0

Після окупації Херсона російськими загарбниками 1 березня 2022 року херсонський спорт почав стрімко занепадати. Про це розповідають багато тренерів. Допомоги та пропозицій з Києва та федерацій, по суті, не було, а кращих спортсменів намагалися перехопити клуби з інших міст та навіть країн. Тим часом росіяни захоплювали спортивні арени, а мародери розкрадали майно.

Тренери, виїхавши з окупації, намагалися зібрати своїх вихованців та заохочували до занять спортом херсонців, що також змушено покинути свої домівки й рятувалися від ворога в інших регіонах України.

Після звільнення Херсона секції спорту в місті поступово почали відновлюватися. Одна з них – клуб рукопашного бою. Херсонський клуб рукопашного бою комунального закладу “ОКДЮСШ із боксу та інших видів спорту” Херсонської обласної ради входить до Федерації рукопашного бою України.Сьогодні тут займається близько 60 спортсменів віком від 4 до 22 років.Клуб не лише фізично вдосконалює спортсменів, а й бере участь у змаганнях. У середині квітня дві його вихованки стали бронзовими призерками Чемпіонату України.Херсон прифронтове місто – місто не для слабких тілом та духом.Минулими вихідними в клубі відбувся кваліфікаційний залік. Спортсмени підтверджували свою майстерність, а дехто отримував свій перший пояс.Здобувати досягнення в спорті легко не буває, але цей нелегкий шлях гартує та готує до здобуття нових ступенів.Зламана рука – це ще не привід пропускати залік. Це рішення не тренера, а юного спортсмена.Тренери Андрій Лимар та Захар Рижко зі своїми вихованками Софією Тушевською та Софією Жицькою, котрі здобули бронзові нагороди на останньому Чемпіонаті України з рукопашного бою.