УХЛ: Херсонський «Дніпро» в овертаймі вирвав перемогу над «Краматорськом»

3 года назад 0

6 жовтня у Херсоні на льодовій арені «Фаворит» відбувся перенесений матч 2-го туру між місцевим хокейним клубом «Дніпро» та «Краматорськом». Команди до матчу підійшли у подібній турнірній ситуації, маючи по 4 очки та сусідні позиції в таблиці змагань (5-те у гостей та 6-те в господарів).
За доволі рівної гри у першому періоді, хокеїсти з обидвох команд продемонстрували різну філософію хокею. Якщо «щуки» більше володіли шайбою, то «містяни» краще із нею вправлялися. Голкіперу херсонців Сергію Писаренку  кілька разів довелося буквально рятувати свою команду.
З перших же секунд першого періоду херсонці грали в більшості через двохвилинне вилучення Макара Вауліна . Втім чисельною перевагою господарі не скористалися. А їх атакам й надалі бракувало гостроти.
Ближче до екватора першого відтинку гри в матчі було зроблено вимушену паузу — настільки завзято хокеїсти боролися за шайбу, що розбили одне з захисних вікон, яке співробітникам льодової арени довелося в авральному порядку замінювати.
Коли ж гра поновилася, то канва її лишалася незмінною — господарі тримають шайбу, гості відбирають та гостро контратакують. В «Краматорська» найкращий момент був на 11-й хвилині.
Коли здавалося, що перший період добігає кінця й уже нічого не може змінити ходу матчу, «щуки» приголомшують своїх візаві неочікуваним взяттям воріт. Буквально за 20 секунд до сирени на перерву відзначається Дмитро Саврицький . Шайбу забито після вкидання поблизу воріт «Краматорська» та нетривалої боротьби.
Другий період розпочався із запеклої боротьби — гості кинулися відіграватися. В результаті — низка двохвилинних вилучень в складі обидвох команд, які майже в унісон втрачають по одному польовому гравцю.
Знову гостріше атакують гості, але й «щуки» не знітилися й почали серйозно загрожувати воротам Віталія Труса . Втім обидва голкіпери вправно справлялися зі своєю роботою.
Темп гри дещо підупав після чергового вилучення в складі херсонців — за затримку суперника ключкою Андрій Русаков  був вилучений з льоду на 2 хвилини. Але краматорчани не скористалися із переваги в кількості й пробити Писаренка  не змогли.
Після поновлення чисельного паритету «Краматорськ» знову включив високий пресинг, а «Дніпро» ж намагався грати в утримання шайби. Переважно гра відбувалася в центрі та на половині арени господарів. Дуже часто хокеїсти з Херсона помилялися, виходячи з захисту, й здійснювали прокидання.
Коли ж херсонцям вдалося відтиснутися від власних воріт, то диво голкіперської техніки довелося демонструвати вже Трусу , який у кількох атаках поспіль мав направду рятувати «Краматорськ» від другої шайби у свої ворота. І, навіть вчергове граючи у меншості, «щуки» продемонстрували, що й вони вміють високо та ефективно пресингувати, відібравши в одній із ситуацій шайбу просто перед воротами гостей. Втім от влучно пробити херсонцям вже не вдалося.
Другий період так і завершився без нових голів та за загального рахунку в матчі на користь «Дніпра» 1:0.
Третя третина протистояння також почалася активно і саме з атак «Краматорська». І знову на висоті був голкіпер «щук» Сергій Писаренко , який у стартовому штурмі зміг зберегти свої ворота у недоторканності.
Далі команди обмінялися п'ятихвилинками навал — якщо стартові хвилини заключного періоду можна записати в актив гостей, то далі господарі напосіли на ворота Труса . Втім, херсонцям бракувало впевненості та акцентованості під час кидків.
Після екватору останнього періоду стало помітно, що гра значно заспокоїлась, а самі хокеїсти втомилися — багато браку в атаках обидвох клубів, багато втрат шайби. Втім, результат був на користь «Дніпра», тож господарів і такий перебіг влаштовував.
Наприкінці матчу «Краматорськ» пішов атакувати, навіть розглядалося питання, аби зняти з гри голкіпера, втім тренер Олег Тимченко цю опцію лишив на останні секунди. І не прогадав — його підопічні за півтори хвилини до фінальної сирени змогли зрівняти рахунок в грі. Відзначився дальнім влучним кидком Сергій Гриценко .
Гра переходить в овертайм.
Початок додаткового періоду був за гостями, які створили перший небезпечний момент. Контрвипад «Дніпра» виявився небезпечнішим, втім із ним голкіпер «Краматорська» впорався. Далі знову був хід гостей — без результату.
А от наступна затяжна атака «щук» призвела до вилучення одного з гравців гостей. У форматі «4 на 3» господарі напосіли на ворота Віталія Труса , втім не могли пробити оборону «Краматорська». Бракувало швидкості дій та ухвалення рішень.
Втім за 1 хвилину 13 секунд до фінальної сирени «Дніпро» зміг дотиснути команду з Донеччини. Влучним кидком відзначився Євген Ратушний , встановивши остаточний рахунок в матчі 2:1.
Кавун.City