Україна здобула першу медаль у стрільбі з лука на Європейських іграх-2023: «срібло» у міксті

9 месяцев назад 0

Українські стрілки зупинилися у кроці від олімпійської ліцензії.

Україна здобула першу медаль на Європейських іграх у стрільбі з лука. "Срібло" у міксттурнірі зі стрільбі з олімпійського луку вибороли Анастасія Павлова та Іван Кожокарь.

Змагання на Європейських іграх у Кракові розпочалися у п'ятницю, 23 червня. Перші медалі були розіграні в чоловічому та жіночому командному турнірі зі стрільби з олімпійського луку.

У другий день фіналів відбулися розіграші медалей у змішаних командних турнірах зі стрільби з лука. В одному з них — стрільбі з олімпійського луку, була представлена й Україна — Павлова та Кожокарь пройшли до матчу за "золото".

Крім боротьби за перемоги на Європейських іграх, Павлова та Кожокарь змагалися за здобуття двох ліцензій на Олімпіаду-2024. Її отримали б чемпіони змагань — по одній для виступів на чоловічому та жіночому турнірах.

Як виступили українські лучники?

  • На шляху до фіналу Павлова та Кожокарь здолали тандеми з Франції (5:3) та Молдови (5:4). А у самому матчі за "золото" зустрічалися з командою Іспанії.
  • "Золотий" матч Україна розпочала з втраченої перемоги у першому сеті. Українці вели 20:17, але у підсумку втратили перевагу та дозволили суперникам взяти нічию — 37:37.
  • Другий сет Україна програла — 35:38 і мали обов'язково вигравати третю партію, щоб продовжити боротьбу. Проте і третій сет закінчився перемогою Іспанії — 37:38, що й визначило долю чемпіонства.

Європейські ігри. Стрільба з лука, міксттурнір, фінал Іспанія — Україна 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Збірна України зі стрільби з лука: що відомо

  • Іван Кожокарь — віцечемпіон Європи-2021 у командній стрільбі з лука. На Олімпійських іграх 23-річний спортсмен ще не виступав.
  • Анастасія Павлова — 2-разова призерка Євро зі стрільби з лука: у 2016 році здобула "золото" в особистому турнірі та "бронзу" в міксті.
  • На Європейських іграх-2023 Павлова також побила національний рекорд та стала співавторкою рекорду турніру, вибивши у кваліфікації 681 очко.