Український стрибун у висоту Андрій Проценко з найкращим результатом сезону переміг на турнірі в Бельгії

2 года назад 0

Медалі на турнірі здобули ще двоє українців.

Українські легкоатлети стали найкращими у стрибках у висоту на турнірі Бронзового континентального туру в бельгійському Льєжі. У змаганнях серед чоловіків брали участь одразу троє українців: віцечемпіон світу в приміщенні 2014 року Андрій Проценко, дворазовий срібний призер чемпіонатів Європи серед молоді та юніорів Олег Дорощук, а також призер міжнародних турнірів Вадим Кравчук.

Проценко продемонстрував найвищий результат серед восьми учасників, з третьої спроби підкоривши позначку 2.26 м. Стрибун ішов і на 2.3 м, проте не зміг подолати цю планку.

2.26 м – найкращий показник українця в цьому сезоні. Востаннє він стрибав так високо на відкритому повітрі у вересні 2021 року.

Старт у Льєжі для Проценка – четвертий у червні й загалом у літньому сезоні. До цього його топрезультатом були 2.24 м на етапі Діамантової ліги в Римі. "Золото" в Бельгії стало для спортсмена третьою медаллю в цьому сезоні й першою золотою.

Друге ж місце посів інший українець  Олег Дорощук , який стрибнув на 2.23 м з першої спроби. Ідентичний результат показали ще два спортсмени: бельгієць Томас Кармой і нідерландець Доуве Амельс, проте українець обійшов їх за рахунок меншої кількості підходів на попередніх планках.

Ще один українець Вадим Кравчук зупинився на 2.15 метра та став сьомим.

Meeting International d'Athl?tisme de la Province de Li?ge. Льєж (Бельгія). Стрибки у висоту (чоловіки)

  • Андрій Проценко (Україна) 2.26 м
  • Олег Дорощук (Україна) 2.23 м
  • Томас Кармой (Бельгія) 2.23 м
  • Що відомо
  • "Бронзу" на цих же змаганнях завоювала українка  Марія Горєлова . Вона стала третьою в стрибках у довжину з результатом 6.18 м. Найкращий стрибок їй вдався у третій спробі.
  • Ще одна українка Оксана Окунєва ввійшла до топ-6 у стрибках у висоту. З другої спроби їй підкорилася планка на 1.81 м.
  • Проценко та Дорощук потрапили до заявки на цьогорічний чемпіонат світу, що відбудеться 15-24 липня в американському Юджині.