Жіночий футбол: ФК «Восход» зі Старої Маячки поступився своїм візаві з Маріуполя

3 года назад 0

Сьогодні, 16 жовтня, на стадіоні «Старт» в Олешках відбувся матч 10-го туру Вищої ліги з футболу серед жінок між старомаячківським «Восходом» та гостями з «Маріуполя». Команди попри несерйозну різницю в зароблених у ході турніру очків мали доволі різну мотивацію на гру.

Зокрема, маріупольчанки перед зустріччю мали 13 залікових балів й посідали 4-ту позицію в турнірній таблиці. Гостям необхідно було перемагати, аби мати змогу поборотися за призові місця турніру.

Господарки ж поля наразі виступають не надто добре й мають у своїй скарбничці лише 10 очків та 7-му сходинку турнірної таблиці. В старомаячківок першочергове завдання — вирватися в першу половину таблиці, аби мати змогу й далі продовжити боротьбу за перші місця.

Через те, що днями Херсонська область першою по країні в ході третьої хвилі епідемії коронавірусної хвороби увійшла до так званої «червоної» зони, матч відбувся без глядачів. Втім футболісткам це не завадило продемонструвати свою майстерність.

Зазначимо, що активніше в гру увійшли саме гості з Маріуполя. Вони з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль й хвиля за хвилею проводили власні атаки на ворота «восходівок».

Тривалий час якщо снаряд й опинявся у ногах старомаячківок, то без особливого просування уперед — на екваторі першого тайму вони так й не встигли завдати жодного прицільного удару чи, бодай, створити справжньої небезпеки біля воріт «Маріуполя». Натомість голкіперка господарок Вероніка Шульга не раз мусила вступати у гру, навіть встигла вийти переможницею під час виходу сам на сам.

Такий хід гри не міг подобатися головній наставниці господарок Наталії Ігнатович, тож вже на 18-й хвилині в матчі відбулася перша заміна. Замість вірменки Оксани Гриценок на полі з’явилася нігерійка Джейн Нвамуруаму Абрахам.

Втім навіть такі тренерські дії змінити ситуації не змогли. Гості й далі атакували більше й гостріше, а «Восход» лишався без результативних дій попереду. Шульга до завершення першого тайму мусила знову й знову вступати у гру як останній рубіж, де-факто вирішуючи долю матчу ледь не самотужки. На жаль, захист «Восходу» з поставленим завданням впоратися не міг.

Перший удар в ствір воріт «Маріуполя» відбувся на 39-й хвилині. І то це був дальній несильний постріл з-за меж карного майданчика просто у руки голкіперці гостей Карині Говоруновій.

Після виходу на поле Джейн Абрахам, всі спроби атакувати у «Восходу» звалилися саме на її плечі, але самотужки створювати небезпеку попереду нігерійка не могла. Їй намагалася допомагати Людмила Устінова, втім і її потуг для справжньої небезпеки виявилося замало.

За підсумками першого тайму також можна було виділити захисницю Світлану Кольку, яка непогано роздавала паси на загострення. От тільки не завжди вони знаходили свою адресатку.

В результаті — завдяки самовідданій грі Світлани Шульги на останньому рубежі на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

У перерві Наталія Ігнатович провела в складі «Восходу» ще одну заміну — замість Христини Єрьоменко на поле вийшла Марія Кряж. Було видно, що в підтрибунному приміщенні відбулася серйозна розмова в стані команди господарок — з перших же секунд саме «восходівки» взялися грати активніше.

Коли ж «Восход» втрачав м’яч, то одразу ж вмикав високий пресинг і намагався одразу ж затиснути «Маріуполь» на їх же половині поля. Значно додали футболістки-господарки й у швидкості своєї гри.

На 53-й хвилині гри така тактика призвела до результату — перехоплення в центрі поля, швидкий прохід лівим флангом атаки, навіс у воротарський майданчик, де Джейн Абрахам ловить м’яч на голову й переграє голкіперку гостей. Рахунок 1:0.

Після пропущеного голу у свої ворота вже Каріна Кулаковська вирішила внести правки у гру «Маріуполя», випустивши на поле Марію Барчан замість Ірини Щербаньової.

Далі події на полі почали відбуватися дещо сумбурно, було помітне відверте хвилювання футболісток обидвох команд. Втім, саме господарки більше володіли ігровою ініціативою. Щоправда, й помилялися теж більше саме гравчині «Восходу».

І на 67-й хвилині внаслідок помилки захисту та голкіперки «Восходу» Вероніки Шульги, яка доволі добре відіграла до цього моменту, рахунок в матчі змінився. Другу одиничку на табло засвітила футболістка з Ґабону Арістелль Йог-Етауф, яка добила м’яч у ворота після того, як голкіперка господарок не змогла втримати його у руках.

На 74-й хвилині потугами Марії Кряж було створено стовідсотковий момент біля воріт Говорунової — все та ж Джейн Абрахам, після передачі Кряж обіграла захисницю та голкіперку, втім влучила в стійку.

На 77-й хвилині наставниця «Восходу» вирішила ще трохи освіжити склад своєї команди, випустивши замість втомленої Світлани Кольки, яка доволі добре відіграла у цьому матчі, Оксану Пізлову

А вже на 81-й хвилині під час виконання вільного удару «восходівки» знову були близькими до гола — просто з лінії пустих воріт м’яч виносила вже захисниця «Маріуполя».

А от на 85-й хвилині помилка відносно свіжої Марії Кряж призвела до взяття воріт господарок. Невдало зігравши у м’яч головою, захисниця старомаячківок віддала передачу на Йог-Етауф, яка один в один обіграла Шульгу й записала у свій актив дубль в цьому матчі. Рахунок же — 1:2 на користь клубу з Маріуполя.

Попри усі намагання господарок бодай зрівняти рахунок, матч так й завершився на користь «Маріуполя». Таким чином маріупольчанки посіли 3-тю позицію турнірної таблиці з 16-ма очками, «Восход» лишився на 7-й з 10-ма заліковими балами.

Джерело