Апеляційний суд у справі херсонської чиновниці Гандзюк продовжив заслуховувати сторону захисту Мангера та Левіна

3 недели назад 0

13 травня 2024 року в Київському касаційному суді продовжився розгляд апеляції екс-голови Херсонської обласної ради (2015-2020, ВО “Батьківщина”) Мангера Владислава Миколайовича та Левіна (Москала) Олексія Олексійовича, помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради (“Радикальна партія Олега Ляшка”) Ставицького Миколи по справі нанесення 31 липня 2018 року групою осіб умисних тяжких тілесних ушкоджень радниці Херсонського міського голови, в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерини Вікторівни.

Адвокат Мангера Олександр Шадрін, виступ якого переривався двома повітряними тривогами, повідомив, що суд першої інстанції не допитав народного депутата VIII скликання Паламарчука (“Блок Петра Порошенка”), який просив Павловського “закрити рот Гандзюк”, разом з Павловським, щоб вивести тих на чисту воду . Також Шадрін звернув увагу на ексцес виконавців, який теж не був доведений в суді першої інстанції.

З екрану за всім спостерігав адвокат Ільченко, який, вочевидь, все ще сподівається на повернення своїх грошей, які він вносив як заставу за клієнта Мангера у 2019 році.

Наступне засідання призначили на червень 2024 року. Дату з трансляції засідання розчути не вдалось, бо як раз пролунала друга повітряна тривога.

Попереднє засідання у справі відбулось 8 квітня 2024 року.

Радниця Херсонського міського голови, в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк, внаслідок обливання спочатку концентрованою кислотою, а потім після невдалих спроб водія Херсонського міськвиконкому Галяутдінова, якого виділили Гандзюк разом з автомобілем “Деу Ланос”, змити кислоту невеликою (до 5 літрів) кількістю води, отримала важкі термохімічні опіки 40% поверхні тіла (голову, шию, спину, груди), постраждало ліве око, перенесла багато операцій і врешті-решт померла в реанімаційному відділенні у Києві 4 листопада 2018 року.