Чоловіка херсонської депутатки затримали на хабарі

5 лет назад 0

Прокурор Херсонської прокуратури затриманий при отриманні 6000 гривень хабара за пом’якшення покарання місцевій жительці, обвинуваченої в крадіжці. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань. Депутат Херсонської міської ради (УКРОП) Богданов Віталій Володимирович окремо повідомив, що затриманий є чоловіком депутата Херсонської міської ради (Наш край), директора школи №39 Маренчук Ольги Миколаївни.

За винагороду прокурор обіцяв подати до суду клопотання про розгляд справи обвинуваченої в крадіжці за спрощеною процедурою кримінального провадження.

Крім того, прокурор був готовий за ці гроші клопотати перед судом про призначення їй найменшою міри покарання.

Вимагача затримали слідчі ГБР недалеко від місця його роботи. Йому інкримінують отримання неправомірної вигоди посадовою особою поєднане з вимаганням вигоди (ст 208 і ч.3 ст. 368 КПКУ).

Якщо вина чиновника буде доведено, йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна інспекція Генеральної прокуратури України. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Херсонській області.