Депутат-безхатченко невчасно подав декларацію

5 лет назад 0

За порушення фінансового контролю до адмінвідповідальності притягнуто депутата Херсонської міської ради. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.
Херсонською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді Херсонським міським судом Херсонської області протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 172-6 КУпАП, відносно депутата Херсонської міської ради, яким було несвоєчасно без поважних причин подано щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.
За принципової позиції прокурора в суді повністю доведено наявність складу адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-6 КУпАП, депутата визнано винним у порушенні вимог фінансового контролю та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.).
Сайт “МОСТ” повідомляє додатково, що депутатом, на якого наклали стягнення, виявився заступник директора КП “Херсонміськсвітло”, депутат Херсонської міської ради (ВО “Свобода”) Урбанський Віталій Петрович. Урбанський дійсно подав декларацію за 2018 рік лише 1 квітня 2019 року, в цей же день Урбанський подав виправлену декларацію за 2018 рік – забувся вказати, що він – депутат Херсонської міської ради. Строк подачі декларації – 31 березня. За 2018 рік Віталій Петрович Урбанський заробив 72 112 гривень за основним місцем роботи, в декларації вказані мати й батько, але не вказано місце проживання – немає ні дому, ні квартири. З цього можна зробити висновок, що депутат – безхатченко. Або декларація за 2018 рік заповнена не повністю, як і декларації за 2016 та 2017 роки.