Херсонщина на АГРО-2017

Херсонщина на АГРО-2017

7 лет назад 0

7 червня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв побував на агропромисловій виставці «АГРО-2017», що на території НК «Експоцентр України» у Києві. Херсонський машинобудівний завод також презентував там свою продукцію.

Виставку відкривав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Очільник Уряду наголосив на важливості розвитку агропромислового комплексу не тільки у сфері забезпечення продовольчої безпеки, а й у комплексі питань розвитку держави, залучення інвестицій, створення нових робочих місць та розвитку сільських територій.

Голова ОДА також відмітив, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України вже затвердило перелік техніки українських виробників,зокрема і Херсонських, за покупку якої передбачена компенсація 20% вартості: «Щоб отримати компенсацію за придбану техніку, с/г виробнику достатньо подати до державного банку заявку та підтверджуючі документи про її придбання. Потім Мінагрополітики в місячний строк перераховує кошти державному банку. Останній в одноденний термін компенсує покупцю 20% від вартості придбаної техніки без ПДВ.»