Херсонському блогеру очевидно ввижаються вибори

17 часов назад 0

Херсонський блогер, багаторазовий переможець щорічного Конкурсу блогерів та громадських журналістів “Інформпростір Херсонщини” Сергій Нікітенко, який також періодично називає себе “головним редактором” чи “громадським доктором”, робить “розслідування”, заявив про … початок передвиборчої кампанії на Херсонщині.

На думку Сергія Нікітенка, “нещодавно cтало очевидним, що начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко розпочав передвиборчу кампанію“. Ось таке от оціночне судження від херсонського блогера.

Виборчий процес під час воєнного стану неможливий. Після завершення (чи непродовження) воєнного стану протягом 1 місяця мають бути оголошені вибори, дата яких має припасти на найближчі 6 місяців.

Що ж, Сергію, можливо, видніше, передвиборча кампанія чи ні. Адже Нікітенко, разом з іншим херсонським журналістом Олегом Зайченком, який тепер є помічником-консультантом нардепки від “Слуг народу” Вікторії Вагнєр, працював у передвиборчому штабі одіозного олігарха Вадима Новинського, який привласнив собі Херсонський суднобудівний завод, і одного зі спонсорів “Партії Регіонів”, а згодом і “Опозиційного блоку”, на довиборах в Севастополі (Автономна Республіка Крим) у 2013 році. Новинський тоді переміг, про що Нікітенко писав статтю в колективний блог “МОСТ”, який вів разом з тоді ще живою Катериною Гандзюк. А як інакше пояснити статтю про вибори в Севастополі в херсонському виданні, лише прив’язкою до суднозаводу?

Що стосується колективного блогу “МОСТ”, то “он-лайно-ве видання” Сергія періодично публікує замітки, які потім він сам і спростовує. А щодо доходів сім’ї Сергія, то вони не обмежуються “блогерством”, а й, вочевидь, мали дохід від оренди приміщення під зал гральних автоматів, який періодично не помічала херсонська поліція, хоча і робили періодичні обшуки (раз на три роки). Щоправда, після окупації і деокупації Херсона орендарі з’їхали. Але, можливо, повернуться і непідкупна херсонська поліція знову нічого не помічатиме? “Ми по своїм нє работаєм”, да?

Може здатись, що це дивний збіг, але у 2016 році Гандзюк входила як представник громадськості до складу атестаційної комісії до Нацполіції, щоправда, недовго.

Раніше повідомлялось, що Центральна виборча комісія ухвалила рішення про відновлення функціонування Державного реєстру виборців у частині обліку постійних виборчих дільниць. Так, опосередковано це могло б вважатись початком підготовки до виборів. Але не початком передвиборчої кампанії, яку мала б оголошувати Верховна Рада України. Тому найближчим часом можна очікувати чергове спростування інформації від “блогера” Нікітенка. Або ні. Хто зна.