Суд скасував перейменування Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк

5 лет назад 0

Херсонський окружний адміністративний суд розглянув справу щодо перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк. 10 травня 2019 року Херсонським окружним адміністративним судом розглянуто справу № 540/427/19 за позовом фізичних осіб до Херсонської міської ради, Херсонського міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича про визнання протиправними та скасування деяких пунктів рішення Херсонської міської ради №1840 від 22.02.2019 року “Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу та його найменування та перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк”.
Слухання у резонансній справі відбувалося за участі журналістів, громадськості та представників ОБСЄ.
Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду позов задоволено частково, визнано протиправним та скасовано відповідні пункти та розділи рішення Херсонської міської ради в частині слів «та розділ «Вулиці» назвою: “вул. Катерини Гандзюк», а також визнано противоправними дії міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича при проведенні голосування від 22.02.2019 року в результаті яких прийнято відповідне рішення.
Судом оголошено вступну і резолютивну частини.
Нагадаємо, що сторони мають право оскаржити вказане рішення в 30-денний строк з дня складання повного судового рішення.
Рішення про перейменування вулиці Лютеранської було ініційоване депутатом Херсонської міської ради (ВО “Свобода”) Матковським 22 лютого 2019 року під час сесії Херсонської міської ради, проголосоване без обговорення і з порушенням регламенту в сесійній залі та без необхідного громадського обговорення з мешканцями міста Херсон, зокрема тими, що проживають на вулиці Лютеранській. Вулиця Лютеранська була перейменована у 2016 році у зв’язку з декомунізацією, раніше мала назву вулиця Кірова. На цій вулиці знаходяться будівлі обласних управлінь Національної поліції та Служби безпеки України.
Гандзюк Катерина Вікторівна, радник Херсонського міського голови, в.о.керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради померла 4 листопада 2018 року після 96 днів перебування в реанімації та опіковому центрі. На Гандзюк 31 липня 2018 року було скоєно замах групою осіб, колишніх добровольців АТО (ООС), її облили кислотою на виході з дому.