На Раді оборони розглянуто питання безпеки області

На Раді оборони розглянуто питання безпеки області

7 лет назад 0

2 червня під керівництвом голови ОДА Андрія Гордєєва відбулося засідання Ради оборони в Херсонській обласній державній адміністрації.

Засідання відбулося у розширеному форматі в ньому крім голови ОДА, його заступників, представників облвійськкомату, оперативно-тактичного угрупування «Південь» взяли участь голови райдержадміністрацій та міст області.

Під час наради було розглянуто ряд важливих питань щодо координації дій органів виконавчої влади та військових комісаріатів у забезпеченні функціонування підрозділів територіальної оборони.

Зокрема, як зазначив голова Ради оборони А.Гордєєв: «На нещодавній нараді в Адміністрації Президента було відзначено нашу роботу з налагодження територіальної оборони в області».

За словами військового комісара Херсонського обласного військового комісаріату Ігора Будніка це стало можливим за рахунок тісної співпраці командування Херсонського обласного військового комісаріату з командуванням ОТУ «Південь», органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Він подякував присутнім представникам влади з районів та міст області і вручив грамоти, тим з них, хто надав найбільшу допомогу з цих питань. Грамоти від військкома отримали: перший заступник голови Олешківської РДА Буганов К.М., голови РДА: Нововоронцовської – Тітаренко В.П., Іванівської – Довбня С.Л., Скадовської – Турик В.А. та Новокаховський міський голова Коваленко В.І.

Про посилення співпраці з військовими щодо налагодження міцної територіальної оборони області, шляхом прийняття районних (міських) програм громадської безпеки та територіальної оборони області у 2017 році та виконання заходів, передбачених зазначеними програмами доповів Валерій Головко — заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА.

З Ігорем Дорошком представником оперативно-тактичного угрупування «Південь» були узгоджені питання щодо розміщення військових частин на території Херсонської області.

В ході обговорення цих питань очільник області розповів, що на виконання заходів районних та міських програм територіальної оборони передбачено близько 10 млн грн, але на сьогодні реально виділено лише 1,5 млн. Він закликав представників військового гарнізона області активніше долучатися до освоєння цих коштів, а представників місцевої влади до виділення їх у повному обсязі.

При цьому звертаючись до військових Андрій Гордєєв зазначив:

«Ми надамо вам усіляку підтримку, тільки звертайттеся».

Окремо було розглянуто стан виконання доручень голови обласної державної адміністрації за результатами попередніх засідань Ради оборони області.

Наприкінці обговорення Андрій Гордєєв торкнувся питання забезпечення інформаційної безпеки та контрпропаганди в області.

Член ради оборони Наталія Возаловська виступаючи з цього, важливого в умовах гібридної війни, яку проти нас веде Російська Федерація питання, звернула увагу присутніх на недостатнє фінансування заходів інформаційної безпеки в області. Вона наголосила на потребі розширити здійснення зовнішньої соціальної реклами, особливо в районах прилеглих до окупованої території АР Крим. Н.Возаловська ініціювала звернення до облдержадміністрації щодо підготовки відповідних змін у програму розвитку інформаційного простору області та до обласної ради щодо виділення додаткового фінансування на ці заходи.

За підсумками засідання підготовлено ряд доручень, спрямованих на підвищення ефективності територіальної оборони області.