Нардеп зруйнував фонтан і поставив туди динозаврів?

4 года назад 0

Штаб одного кандидатів на посаду міського голови Херсона несанкціоновано встановив поблизу готелю “Фрегат” фігури динозаврів. Своїми діями робітники, за ініціативи народного депутата України (184) Колихаєва Ігоря Вікторовича, фактично знищили ансамбль пам’ятки архітектури модернізму. Про це повідомляє медіа-центр “ІРС Херсон” з посиланням на архітектора та громадського діяча Луцика Андрія Сергійовича.
“Наразі активно йдуть роботи з благоустрою території навколо готелю “Фрегат”. Територія модернізму перетворюється на територію Юрського періоду. Маю сумніви, що на це є якесь погодження. Роботи проводить штаб Ігоря Колихаєва. В штабі мені сказали, що це все робиться тимчасово та потім це жахіття буде демонтовано. Я не знаю, як вони збираються ці об’єкти демонтувати, адже будівництво виглядає довгостроковим”, – повідомив Андрій Луцик.

Готельний комплекс “Фрегат” у Херсоні був частиною масштабного будівельного проекту, здійснюваного з кінця 1970-х років, котрий мав змінити вигляд міста, зокрема його прибережну частину, втім, так і незреалізованого до кінця.

Автором проекту готелю був Михайленко В’ячеслав Федорович. Попри те, що будівля готелю є досить типовою, окремі деталі декору та зовнішнього оформлення (наприклад, вітрила нагорі) надають конструкції модерністської оригінальності та неповторності, зробивши будівлю однією з візитівок міста.

Комплекс урочисто здали в експлуатацію в 1989 році.

У 2014 році штаб кандидата в народні депутати Сальдо Володимира Васильовича, так само самовільно і без жодних узгоджень встановив чашу фонтану в Потьомкінському сквері. Зараз фонтан не працює і знаходиться у власності Департаменту ЖКГ виконкому Херсонської міської ради. Нещодавно екс-міський голова Херсона, екс-народний депутат та депутат Херсонської міської ради (Наш Край) Сальдо Володимир Васильович відвідав Потьомкінський сквер і висловив обурення тим, що фонтан, який він “подарував” місту, не працює.