СБУ проводить обшук у Рищука по справі Гандзюк

5 лет назад 0

Про обшуки вдома та в кінно-спортивному клубі “Гран Прі” повідомив Рищук Євген Миколайович, колишній заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації. Рищук зробив це у вигляді відеозвернення зі своєї сторінки в соціальній мережі Facebook.

Як повідомив “Український південь”, 14 червня 2019 року Рищук отримав посвідчення кандидата в народні депутати по округу 186. В разі обрання Рищук отримає недоторканність.

Рищук звинуватив у тиску на себе заступника голови Херсонської обласної ради (“Наш край”) Булюка Віталія Вікторовича. Рищук заявив, що, незважаючи на тиск, він не піде з округу 186. Також Рищук звернувся із заявою про неприпустимість призначення винуватих у справі Гандзюк, “молодої дівчини, що загинула такою страшною смертю”.
Нагадаємо, на радника Херсонського міського голови, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерину Вікторівну було скоєно напад 31 липня 2018 року в Херсоні із застосуванням сірчаної (акумуляторної) кислоти, внаслідок чого вона отримала хімічні та термічні опіки 40% поверхні тіла, лівої руки, голови, обличчя, лівого ока. Гандзюк померла 4 листопада 2018 року після 96 днів перебування в реанімаційному відділенні в м.Києві.
До президентських виборів серед підозрюваних озвучували прізвище голови Херсонської обласної ради Мангера Владислава Миколайовича. Мангер свою причетність до вбивства неодноразово спростовував і вимагав передати розслідування справи Гандзюк до Державного бюро розслідувань.