Семенчев користується неліцензійним програмним забезпеченням?

5 лет назад 0

Кандидат в народні депутати України по 183 округу Семенчев Ігор Ігорович був зареєстрований 13 червня 2019 року. Спочатку Центральна виборча комісія відмовила Семенчеву-молодшому в реєстрації, але потім розглянула наданий вдруге пакет документів. Серед інформації, що була розміщена на сайті ЦВК найбільшу увагу викликає програма кандидата. Як раніше повідомлялось, деякі кандидати плагіатять програми в інших кандидатів. Але у Семенчева-молодшого програма, можливо, є набраною в “піратській” версії текстового редактору Microsoft Word 2007 – у властивостях файлу вказано, що він був створений користувачем userwork з організації Grizli777, а це є однією з ознак використання неліцензійного програмного забезпечення (ПЗ).

За використання і поширення неліцензійного ПЗ чинним законодавством передбачені:

  • Громадянська відповідальність – відшкодування збитку від використання неліцензійного ПЗ за ринковою оцінкою;
  • адміністративна відповідальність – штраф до 3400,00 грн. і конфіскація носіїв з неліцензійним ПЗ;
  • кримінальна відповідальність – штраф до 51000,00 грн. або виправні роботи до 2-х років або позбавлення волі до 6 років + конфіскація носіїв з неліцензійним ПЗ.

Також, ще до офіційної реєстрації кандидатом Семенчев розмістив білборди з політичною агітацією, які імітуали символіку, що використовував під час президентських виборів штаб Зеленського.