У Херсоні представили результати діяльності Місцевого партнерства зайнятості

3 года назад 0

Сьогодні у Херсоні представили результати діяльності Місцевого партнерства зайнятості. Захід відбувся за участі секретаря міської ради Галини Лугової та представників організацій, що увійшли до складу партнерства. Було презентовано результати роботи МПЗ за трьома напрямками.

Підтримка ринку праці у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу

Першим викликом для партнерства стала підтримка ринку праці у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Було вибрано напрямок покращення підготовки кухарів. Для цього створено гастрономічні лабораторії на базі навчальних закладів, проведено навчання майстрів навчальних закладів професійно-технічної освіти, розроблено професійний стандарт «Кухар» (до реалізації якого було залучено експертів з Південної асоціації шеф-кухарів України, відомих шеф-кухарів та освітян). А також – оновлено навчальні програми, проведено факультативні курси на базі лабораторії Херсонського вищого професійного комерційного училища.

У рамках цього напрямку 10 студентів училища також пройшли виробничу практику на професійних кухнях 4 ресторанних закладів Херсона. Завдяки всім переліченим заходам підхід до підготовки кухарів піднявся новий рівень якості.

0

Сприяння підприємництву та допомога у розвитку бізнес-ідей

Другою ціллю, яку перед собою ставили учасники МПЗ, стала підтримка самозайнятості та підприємництва. Її втілення вдалося завдяки програмі сприяння «Розпочни та вдосконалюй свій бізнес». Було визначено 18 бізнес-планів у сфері туризму, автори та авторки яких отримали технічну підтримку на реалізацію власної справи від Міжнародної організації праці у сумі 3000 $ (у гривневому еквіваленті). Також було упроваджено менторський супровід бізнесів, групові консультації та інші навчання.

Відбулася підтримка наступних бізнес-ідей: виробництво джемів, хліба, створення кав’ярень, різноманітні атракції на воді, створення креативного простору, виробництво настільних ігор, пошиття одягу тощо.

Підтримка безробітних
Третім напрямком роботи – стала «Підтримка довготривалих безробітних та неактивного населення». Для цього була розроблена та впроваджена методологія визначення причин тривалого безробіття та неактивного населення та організовано навчання для безробітних.

Галина Лугова під час заходу зазначила, що приємно бачити, як різні установи та організації об’єднуються та взаємодіють для подолання викликів, що стоять перед громадою міста. На її думку, це сприятиме розвитку Херсона.

«Робота партнерства дуже важлива, адже новостворені бізнеси потребують підтримки та порад. Окрім того, у регіоні катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів, тому потрібно працювати над підвищенням професійного рівня здобувачів освіти відповідно до потреб сьогодення », – зауважила Галина Лугова під час презентації.

Довідка. До складу Місцевого партнерства зайнятості увійшли 14 організацій та установ:
Херсонська міська рада, Херсонський обласний центр зайнятості, Херсонський міський центр зайнятості, Державний навчальний заклад «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», Громадська організація «Херсонський обласний тренінговий центр «Вектор розвитку», Херсонська обласна міжгалузева рада профспілок, ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище», ФОП Макієвська Олена, ФОП Колесніченко Юлія, ГО «Ліга соціально відповідальних жінок», ГО Херсонський обласний центр «Успішна жінка», Херсонське регіональне відділення Українського союзу підприємців та промисловців, ГО «Громадський центр «Нова Генерація», ГО “Південна Асоціація шеф-кухарів України”, Бізнес-асоціація «Ми-Херсонці».

Джерело