Жити і мислити одним днем – безвідповідально

Жити і мислити одним днем – безвідповідально

7 лет назад 0

Легалізація трудових відносин та заробітної плати на сьогодні не втрачає своєї актуальності під час працевлаштування громадян. Значна частина роботодавців усвідомлюють її важливість і працюють у законодавчому полі. Але є й такі, які намагаються отримати якомога більший прибуток, ухиляючись від сплати податків, використовуючи працю громадян без належного оформлення трудових відносин. Тому, під час працевлаштування слід знати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку і офіційне отримання заробітної плати — це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок.

На даний час захист прав застрахованих осіб є одним із важливих напрямків роботи Херсонського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області. Так, фахівцями управління в поточному році проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи з питань легалізації трудових відносин, додержання роботодавцями законодавства про оплату праці, залежності страхового стажу та соціальної захищеності громадян від повноти сплати єдиного внеску, а саме:

  • висвітлено 34 матеріали на радіо та телебаченні,
  • в друкованих ЗМІ розміщено 5 статей та Іnternet виданнях — 44 інформації,
  • проведено 252 зустрічі в трудових колективах,
  • розповсюджено 4100 буклетів та листівок серед мешканців міста,
  • ініційовано проведення 5 флешмобів серед молоді.

Для управління Пенсійного фонду легалізація заробітної плати є одним з резервів наповнення бюджету, кошти якого витрачаються на фінансування пенсій. Застосовування окремими платниками нелегальних схем виплати заробітної плати призводить до скорочення надходжень до бюджету Пенсійного фонду, перешкоджає проведенню соціальних реформ та негативно впливає на добробут кожного мешканця нашого міста.

Робочими групами з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, в яких беруть участь спеціалісти управління Фонду, з початку року проведено 41 рейд, під час яких обстежено 360 суб’єктів господарювання, виявлено 21 особу без належного оформлення трудових відносин. За інформаційними відомостями управління Фонду 61 суб’єкт господарювання розглянуто на комісіях з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення стосовно виплати заробітної плати працівникам на рівні або менше мінімальної.

Херсонське об’єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області в черговий раз звертається до громадян, які прагнуть бути соціально захищеними та впевненими у завтрашньому дні, — вимагайте від своїх роботодавців дотримання законодавства при працевлаштуванні та нарахуванні заробітної плати, не погоджуйтесь на виплату заробітної плати в “конвертах”.