Комунальну аптеку Чаплинській громаді відмовились віддавати 

3 года назад 0

Вона залишиться працювати за своєю старою адресою.

Каховська районна рада відмовилась передавати комунальне підприємство “Чаплинська центральна районна аптека №26” Чаплинській селищній громаді. Натомість вона прийняла рішення про вступ у права засновника цього підприємства, а також затвердила його новий статут. 

Це обурило голову Чаплинської громади Олексія Фаустова.

— Ця аптека знаходиться в нашому селищі, але чомусь передається райраді, а не громаді. Залишились ми і без засновницьких прав на це підприємство, і без її майна. Водночас це єдина селищна аптека, в якій наші жителі отримують доступні ліки, — сказав він.

За словами Олексія Фаустова, попередня Чаплинська райрада та її правонаступниця — Каховська райрада — не передали Чаплинці жодної будівлі. Натомість, Хрестівській громаді дісталась розташована в їхньому селищі будівля колишньої райдержадміністрації і ліквідованого районного центру первинної медико-санітарної допомоги.

— А тепер нам нема де свій новостворений ЦПМСД розмістити, — додав Фаустов.

Голова Каховської райради Валерій Брусенський нагадав, що рішення про передачу нерухомого майна в Чаплинці “чужим” громадам приймала Чаплинська райрада. Водночас долю районних комунальних підприємств і установ мають вирішувати саме районні депутати.

— Для жителів Чаплинки в роботі аптеки нічого не зміниться. Вона працюватиме на старому місці, податки від її діяльності надходитимуть до бюджету громади. Ми ж вирішили залишити аптеку за собою, щоб вона могла працювати безперешкодно і не витрачала час на переоформлення ліцензій, — пояснив Валерій Брусенський.

Олег БАТУРІН.