Лікарняний комплекс у Таврійську готовий до відкриття

3 года назад 0

Реконструкція першої черги колишньої залізничної лікарні вже завершена.

Обслуговуватися у власному Центрі первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) вже з 1 вересня зможуть жителі Таврійської громади Каховського району. А вже в середині вересня для них відкриє свої двері новий лікарняний комплекс, створений на базі колишньої залізничної лікарні. Про це “Новому дню” повідомив міський голова Таврійська Микола Різак.

— З 1 вересня у нас працюватиме своя “первинка” і ми більше не будемо залежати від Нової Каховки. Ми створили своє комунальне некомерційне підприємство, отримали на нього всі необхідні ліцензії, а тепер намагаємося максимально укласти декларації з місцевими жителями, — сказав він.

Уже завершена й реконструкція першої черги лікарняного комплексу. Тут розмістився міський ЦПМСД, станція швидкої допомоги, а в майбутньому здійснюватимуть прийом також вузькопрофільні лікарі вторинної ланки. Завершена реконструкція терапевтичного, дитячого, лабораторного відділень, відремонтовані всі комунікації, обладнана нова котельна. Загальна вартість проєкту реконструкції склала майже 35 млн грн. Усі роботи виконані коштом самої громади.

— Для лікарняного комплексу ми закупили все нове — меблі, обладнання. Вже всі медики, які працювали в Новокаховському ЦПМСД написали заяву про звільнення і переведення на роботу до Таврійського ЦПМСД. Вся адміністрація нашого нового медичного закладу вже сформована і готова до роботи. Крім того, ми відкриваємо власний пункт вакцинації від ковід-19. У ньому обслуговуватимуться всі жителі нашої громади, — додав Микола Різак.

Нагадаємо, що з 1955 по 2015 роки медичну допомогу більшій частині населення Таврійська надавала відділкова лікарня станції Херсон державного підприємства “Одеська залізниця”. 1 січня 2016 року цю лікарню закрили. Невдовзі всі її будівлі і споруди передали Таврійській міськраді, яка вирішила створити тут власний медичний заклад. По завершенню реконструкції першої черги лікарняного комплексу місцева влада планує відновити й інші будівлі на його території.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.