Нідерландський волонтер, який представляв Херсонщину, отримав Орден Святого Пантелеймона

3 года назад 0

Більше чотирьох годин у конгресно-виставковому центрі «Парковий», що у Києві,  тривала урочиста церемонія вручення громадської Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» – «Честь медичної професії – 2021».

Рішенням Поважної ради відзнаку за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» у номінації для іноземних громадян за особистий і вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України отримав номінант від Херсонщини, волонтер Алдвін Ланенберг з Нідерландів.

Орден вручала Катерина Ющенко, 3-я Перша леді України.

«Для мене дуже велика честь бути тут. Незважаючи на те, що я не говорю українською мовою, Україна – в моєму серці. Ця нагорода не лише для мене. Вона стосується кожного волонтера, хто надає допомогу медичним закладам і пацієнтам в Україні.  Я працюю як бухгалтер у лікарні, але кожного дня стикаюся з пацієнтами, тому розумію працю лікарів і віддаю вам велику шану. Ви робите велику працю!» – сказав у своїй промові Алдвін Ланенберг .

Більше про Алдвіна Ланенберга та його діяльність читайте у статті: Нідерландського волонтера висунуто номінантом на присвоєння Ордена Святого Пантелеймона від Херсонщини.  

Нагадаємо, що Головним координатором проєкту на Херсонщині виступає заслужений лікар України, директорка КНП «Херсонський обласний онкологічний диспансер» Ірина Сокур.

Читайте також: На Херсонщині оголосили про проведення «Оскара» серед медиків.

Елеонора Гуськова