Представники Україно-швейцарського проєкту “Діємо” для здоров‘я завітали до Херсонщини

3 года назад 0

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на допис голови обласної ради Олександра Самойленка:

У ході зустрічі, разом з керівником проєкту Джума Худоназаров, головним державним санітарним лікарем Херсонської області Юрій Ромаскевич, заступником голови Херсонська обласна державна адміністрація Якименко Микола обговорили реалізацію обласного плану заходів з профілактики неінфекційних захворювань (НІЗ).
Проєкт «Діємо для здоров’я» покликаний поліпшити ситуацію зі здоров’ям та тривалістю життя мешканців України та Херсонської області зокрема.

Сьогодні у зоні ризику захворювань на «ковід» знаходяться люди, які живуть з неінфекційним захворюванням.

Близько 85% померлих від COVID-19 мали супутні хронічні захворювання: серцево-судинні, онкологічні, хронічні респіраторні захворювання, діабет тощо. А це є наслідками і нездорового режиму харчування, тютюнопаління, вживання алкоголю, малорухливого способу життя та рівня забруднення повітря.

Особливу увагу під час зустрічі приділили обговоренню питання мінімізації основних чинників зниження рівня громадського здоров’я у області.

Головна мета – поліпшити рівень життя в області, зробити так, щоб рівень смертності знижувався.

Тому для профілактики та контролю НІЗ в області впроваджується План заходів та створено міжсекторальну робочу групу яка комплексно розглядає проблеми та пропонує кращі ефективніші шляхи їх вирішення.