Ще одна херсонська лікарня прийматиме ковідних хворих

3 года назад 0

До «коронавірусних» відділень медичних стаціонарів Херсонщини хворі набиваються, неначе у казці про рукавичку. Тільки ця казка страшна. У міській клінічній лікарні імені Тропіних місяць тому кількість інфікованих на COVID-19 пацієнтів доходила до 100-120, а тепер уже до 200. Медичний директор лікарні Андрій Фруль каже, що стовідсоткового заповнення поки немає – адже щодня відкривають нові ліжко-місця, і буде їх 300. Але не факт, що й цього вистачить – адже понад половину інфікованих стабільно виявляють саме в обласному центрі, а їх більшає щодня . Тому до прийому ковідних хворих за розпорядженням регіонального «антикоронавірусного» штабу вже готується також міська клінічна лікарня імені Карабелеша, яка раніше знаходилася у резерві.

Керівник стаціонару, депутат Херсонської міськради Алла Малицька розповіла, що під пацієнтів із коронавірусом відводять 120 ліжко-місць, звільняючи для цього проктологічне та гастротерапевтичне відділення. Надалі  для цієї категорії хворих можуть додати ще 150 ліжко-місць у нинішніх кардіологічному та дитячому відділеннях. Як відомо, вісімдесят відсотків таких місць повинні бути обладнані системами постачання кисню, але з цим проблем не буде, запевнила Алла Малицька.

— Кисневі трубопроводи у відділеннях проклали давно, і вони у робочому стані. Питання в тому, що донедавна лікарні вистачало двісті літрів кисню на тиждень, а тепер потрібно буде близько двох тонн на день. Три наші ємності – кріоциліндри – вміщують всього шістсот літрів, тож заповнювати їх доведеться частіше. Але постачальники та гроші на це є, — каже Алла Павлівна. 

За кошти Національної служби здоров’я міська клінічна лікарня імені Карабелеша придбала також три нові автомобілі «Рено». На них мобільні бригади медиків виїжджатимуть для консультацій до тих пацієнтів, котрі інфікувалися коронавірусом, але їх стан дозволяє лікуватися вдома.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.