Ще одна лікарня Херсона перестала приймати ковідних хворих

3 года назад 0

До нормального режиму роботи повернулося пологове відділення клінічної лікарні імені Лучанського в Херсоні. На початку епідемії коронавірусу його частково переобладнали під вагітних, заражених COVID-19, відвівши для них вісім реанімаційних місць та 45 звичайних ліжок. Та коли «третя хвиля» заражень пішла на спад, обласний Департамент здоров’я повернув лікувальному закладу можливість працювати, як у «доковідні» часи.

— Відділення, де надавали допомогу вагітним, інфікованим коронавірусом, знаходилося у відокремленому приміщенні, і тамтешні пацієнтки із іншими не контактували. Тим не менш, після того, як палати звільнилися, їх ретельно продезінфікували, аби у хворих у процесі шпиталізації не було жодних підстав для побоювань, — каже директор клінічної лікарні імені Лучанського Володимир Ларіонов.

Та чи означає це, що вагітних із ковідом у нас немає? На жаль, ні. Просто їх тепер приймають у іншому стаціонарі – міській клінічній лікарні імені Тропіних, як зберегла статус ковідної лікарні другої черги. На сьогодні тут знаходяться двоє жінок при надії із позитивним результатом ПЛР-тесту – одна з Херсона, інша – з Каховського району області. Щоправда, лікарі зазначають: у обох стан здоров’я задовільний. І жодні загрозливі симптоми коронавірусу, як-от пневмонія чи висока температура, «не дають про себе знати». Хоча обидві пацієнтки антиковідне щеплення зробити не встигли, й «додаткового» імунітету не мають.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.