Вакцинація як новий досвід для херсонських шкіл

3 года назад 0

Від використання стадіонів під центри вакцинації від коронавірусу, як це практикують у інших регіонах, відмовилися на Херсонщині. Адже величезних спортивних комплексів, які відповідали б усім санітарним правилам, тут просто немає. Тож альтернативою став найбільший у регіоні торгово-розважальний центр «Фабрика» і загальноосвітні школи № 11 та 56 Херсона. Вони знаходяться у різних кінцях обласного центру, тому діставатися туди мешканцям різних мікрорайонів буде зручно. Хоча для самих навчальних закладів це новий досвід. Раніше тут, окрім уроків, відбувалися зустрічі з депутатами й політиками, голосування на виборах, а тепер ще й заради охорони здоров’я попрацювати доведеться. Втім,і до цього тут готові.

— Ми вже все спланували. Щеплення відбуватиметься у кабінеті медсестри та стоматологічному кабінеті. Тут є джерела водопостачання й холодильник для зберігання вакцин. Відвідувачі, котрих запросили на вакцинацію, будуть чекати своєї черги у холі – він достатньо просторий. Якщо ж і там місця не вистачить, поставимо лавочки надворі, — заклопотана директор школи № 56 Херсона Світлана Микитюк. – Перевіряти готовність до вакцинації в школу  приходила комісія з працівників Держпродспоживслужби та медиків. Суттєвих зауважень з їх боку ми не почули.   .

Власне кажучи, із тим, як відбувається вакцинація, у НВК-56 знають добре. Адже саме в цій школі до того відбувалося щеплення від коронавірусу працівників навчальних закладів Таврійського житлового масиву. Тоді було під сотню чоловік, зараз буде значно більше. Але трудовий колектив упевнений – якихось нагальних проблем не виникне.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.