Відомий кардіохірург Борис Тодуров приїхав до Херсона

2 года назад 0

Директор Інституту серця МОЗ Борис Тодуров на Херсонщині перебуває із робочим візитом. Зокрема, відомий кардіохірург провів прийом пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями в обласній клінічній лікарні.

Також під час зустрічі з головою облдержадміністрації Геннадієм Лагутою Борис Тодуров розповів про нові технології і стандарти у кардіохірургії та результати співпраці із медичними працівниками Херсонщини:

«З Херсонщиною ми співпрацюємо досить давно, вже більше 20 років. І кожен раз я бачу, як медична сфера стрімко розвивається. Тут працюють висококласні хірурги та кардіологи, які демонструють великі результати. Пам’ятаю, як саме у Херсоні робили перші операції на серці з розрізанням та штучним кровообігом. А наразі тут вже успішно оперують й дитячі хірурги. Наступний крок нашої співпраці із медиками Херсонської області – пересадка серця».

 

Сьогодні на цю важливу операцію на Херсонщині чекають 10 осіб. За словами Бориса Тодурова, очікується, що вже наступного місця донори можуть з’явитися. До речі, всі операції здійснюються у співпраці із лікарями обласної клінічної лікарні, зокрема, із судинним хірургом Юрієм Спіріним, який є учнем Бориса Тодурова.

Також в рамках підписаного Меморандуму бригади лікарів Інституту серця та обласної лікарні проводять безкоштовні операції на серці для дітей пільгових категорій. Вже успішно прооперовано 6 маленьких пацієнтів.

Пресслужба Херсонської обласної державної адміністрації