У чотирьох містах Херсонщини проблема з киснем

3 года назад 0

Сьогодні під час засідання селекторної наради, яка пройшла під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Козиря, обговорили питання забезпечення медзакладів Херсонщини киснем.

Як розповів директор Департаменту здоров’я ОДА Віктор Короленко, критична ситуація із киснем склалася  у лікарнях Генічеська, Скадовська, Голої Пристані та Каховки. Вже сьогодні увечері область отримає рідкий і газоподібний кисень із Дніпра.

“Прохання до керівників громад, посприяти у цьому питання та повністю заповнити балони.Також сьогодні виїхала машина із Сум. Цього буде достатньо для того, аби до кінця тижня мали кисень усі заклади охорони здоров’я”, – зазначив Віктор Короленко. 

Також він додав, що наразі повністю забезпечені киснем Обласна інфекційна лікарня ім. Горбачевського та міська клінічна лікарня ім. Тропінних, а також  Бериславська ЦРЛ та Новокаховська ЦРЛ, де працюють кисневі станції.

Очільник Херсонщини Сергій Козир наголосив на важливості проведення розслідувань щодо випадків зараження на COVID-19 серед медпрацівників.