У Каховці звільнили директорку місцевої лікарні

3 года назад 0

Олену Мазур звинувачують у фінансових порушеннях на 14,3 млн грн.

Міський голова Каховки Віталій Немерець достроково розірвав контракт з директоркою центральної міської лікарні імені родини Панкеєвих Оленою Мазур. Про це 12 жовтня повідомили на офіційній сторінці Каховської міської територіальної громади.

“На адресу міськради надійшла інформація управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області про результати проведеної в лікарні ревізії. Нею встановлені фінансові порушення на загальну суму майже 14,3 млн грн, в тому числі тих, що призвели до втрат 4,27 млн грн. При неповному забезпеченні оснащенням матеріально-технічною базою відділень лікарні, що дало б змогу надавати більш якісні медичні послуги, отримані від Національної служби здоров’я України 10 млн грн заклад спрямував на депозитні рахунки в банку. За результатами ревізії керівнику лікарні направлені обов’язкові вимоги по усуненню порушень”, — вказано у повідомленні.

Наголошується, що за допущені порушення фінансової дисципліни на 6 посадових осіб лікарні складено протоколи за ст. 164-2 КУпАП — “Порушення законодавства з фінансових питань”.

Олену Мазур призначили на посаду директорки лікарні 25 січня 2019 року. Дуже швидко вона примудрилась розсваритись з представниками як колишнього так і нинішнього засновника ЦМЛ — колишньої Каховської райради і міської ради. Міського голову Віталія Немерця вона відкрито звинувачувала в намірах знищити заклад.

Постійні скандали останні роки тривали і в самій лікарні. Вони були пов’язані з масовими звільненнями лікарів, закриттям відділень, численними скаргами на неправильність нарахування зарплати і навіть ймовірним приховуванням нелегальних офтальмологічних операцій. Як повідомляв “Новий день”, деяким медпрацівникам вдалося оскаржити незаконні розпорядження в суді і отримати чималі грошові компенсації.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.