“Аrtперемир’я”: на Донбасі стартував культурний проект для дітей

5 лет назад 0

Його ініціатор – командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв

Національний мистецький проект, що має назву “Аrtперемир’я” розпочався у Краматорську.

Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил, передає uatv.ua.

Перший захід – дитяча вистава “Малюк та Карлсон” за участю акторів Запорізького театру-лабораторії VIA – порадував місцеву малечу у міському Будинку культури.

За словами організаторів, головна мета проекту – сприяння відродження та зміцнення традицій української культури і мистецтва у регіоні, створення позитивної емоційної атмосфери серед дитячої аудиторії

Ініціатива його заснування належить  командувачу Об’єднаних сил Сергію Наєву. Куратор і художній керівник проекту – режисер-постановник Національного академічного театру оперети Максим Добролюбов-Козолуп.

Після вистави Сергій Наєв звернувся  до дітей.

“Мої маленькі побратими, заради вас Об’єднані сили сьогодні тут, – наголосив він. – Не заради якихось політичних цілей, не заради власних вигод. Наша мета — мир та добробут усіх українських родин від заходу до сходу, від півночі до півдня. Діти не повинні чути залпи гармат та розриви мін. Вони повинні чути дзвоник рідної школи”.

Продовженням мистецького свята став приємний сюрприз для малечі: кожен глядач отримав від організаторів заходу солодкі подарунки. Надалі подібні заходи в рамках проекту планують провести у містах та населених пунктах Миронівське, Торецьк,Бахмут, Мар’їнка та Курахово.