Історичні книжки для херсонців вже друкує «Інформаційний спротив»

7 лет назад 0

Група «Інформаційний спротив» організувала акцію «Книжкова навала», у рамках якої передасть 500 комплектів із 13 історичних книг дев’ятьом областям на півдні і сході України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук .

«500 комплектів група подарує бібліотекам дев’яти південних і східних областей України: Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської , Миколаївської та Одеської. Кожна область отримає по 40-60 комплектів», – повідомив Тимчук.

Він зазначив, у комплект входять:

— 10 томів серії «Історія без цензури» (Видавництво «Клуб сімейного дозвілля», 2016 р.);

— «Війна і міф: невідома Друга світова» (Видавництво «Клуб сімейного дозвілля», 2016 р.);

— а також книга, написана координаторами і експертами групи ІС, «Вторгнення в Україну: Хроніка російської агресії» (Видавництво «БрайтБукс», 2015 р.; українською та російською мовами).

«Завдання акції, яку ми називаємо «Книжкова навала» – щоб як мінімум один комплект таких книг був у всіх районних бібліотеках зазначених областей», – йдеться у дописі.

Передача книг відбудеться у вересні, велика частина з них вже надрукована. Акція буде реалізована без залучення бюджетних грошей.

Тимчук пояснив, чому виникла ідея саме такої акції: «Щоб знизити загрози дестабілізації на ґрунті різної інтерпретації минулого, потрібно системно займатися історичним просвітництвом. Сьогодні це вже не питання підвищення культурного рівня громадян, це питання національної безпеки і виживання держави. Тому що Україна, яка роздирають внутрішні протиріччя, не вистоїть.

Поки одна частина країни вважає, що Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 р., а інша – 22 червня 1941 р., поки в одній частині країни головні герої – Бандера і Шухевич, а в іншій – Петро І і Сталін, збити з пантелику і пересварити людей елементарно.

Ми почали думати, що можемо зробити своїми силами для виправлення цієї ситуації? У підсумку прийшли до такого формату акції, на підготовку якої пішло вісім місяців».

Тимчук зазначив, що першим кроком є передача комплектів книг, які в популярній формі, але з дотриманням наукових стандартів, розкривають найскладніші історичні теми від глибокої давнини до наших днів. Від походження назви «Україна» і кордонів у різні періоди – до обставин російського вторгнення і механізмів здійснення інтервенції в Криму і на Донбасі.

«Ми хочемо, щоб якомога більше шкільних вчителів, а також журналістів, краєзнавців або звичайних громадян мали доступ до цих книг. Адже вони збалансовані і дають можливість більш-менш об’єктивно дивитися на речі, навколо яких постійно ламаються списи», – наголосив координатор «Інформаційного спротиву».